slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντ. Σαμαράς: Σε ανοδική τροχιά η ΝΔ

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με το οποίο, όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε με αντικείμενο την αποτίμηση της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά. Η Νέα Δημοκρατία έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, υποστήριξε, τονίζοντας ότι η συσπείρωση του κόμματος αυξήθηκε πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα, από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι.

«Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της Ρηγίλλης στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση, «με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία», όπως είπε.

«Είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα», επισήμανε, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες», εκτίμησε και προειδοποίησε ότι έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στα συμπεράσματα των πρόσφατων εκλογών, ο κ. Σαμαράς επισήμανε «ότι επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα», αν και όπως τόνισε «έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, αφού δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε».

Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις.

Εκανε ακόμη λόγο για «αναγέννηση της ΝΔ», η οποία, όπως εκτίμησε, «πιστοποιείται με πολλούς τρόπους, είτε σε σύγκριση με την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009, είτε σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των δύο τελευταίων μηνών, είτε και σε σύγκριση με παλαιότερες επιδόσεις της ΝΔ σε αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφέρθηκε επιπλέον και στις απώλειες του κόμματος, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αντιπαραβάλλοντας την ήττα του ΠΑΣΟΚ σε δύο μεγάλα δικά του προπύργια, στο δήμο Πειραιά και στην Πάτρα.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Κικίλια, σχολίασε ότι αν και οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος, με μικρή διαφορά και στη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Πήρε έτσι, συμπλήρωσε, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: