slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ


Ρόδος 5 Οκτωβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ξενοδοχοι.jpg

Ο κ.Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, συναντήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με τον Πρόεδρο τον κ.Μηναίδη και τα μέλη του Δ.Σ.. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος και τη συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού προκειμένου να διαφυλαχτεί ‘’η βαριά βιομηχανία’’ της περιοχής μας.

Ο κ.Μηναίδης αναγνώρισε την συνεισφορά του κ.Κόκκινου στις κοινές προσπάθειες και στις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν προκειμένου να στηριχθεί ο Τουρισμός στην περίοδο 2004-2009 όταν ήταν Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όταν για πρώτη φορά υπήρξε τουριστική προβολή και των σαράντα οκτώ (48) κατοικημένων νησιών της περιοχής μας και ανακοίνωσε πρόθεση του για τη δημιουργία γραφείου Συνεδριακού & Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Ρόδο με τη στήριξη του Δήμου για το 2011.

Ο κ.Κόκκινος επικρότησε την ανωτέρω πρόταση και δήλωσε ότι και η Περιφέρεια θα μπορούσε να στηρίξει την συγκεκριμένη δράση. Θύμισε ότι επί θητείας του στην Π.Ν.Α. αξιοποιήθηκαν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα περίπου τρία (3) εκατομμύρια ευρώ από πόρους του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε η καινοτόμα δράση ‘’των πλωτών σεμιναρίων τουρισμού’’ το 2008 και το 2009, ενώ ακυρώθηκε η προγραμματισμένη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης για το 2010 από τη σημερινή διοίκηση της Π.Ν.Α.. Επίσης στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα, η κατάρτιση στον τομέα του Τουρισμού και τα χίλια οχτακόσια (1800) έργα που υλοποιηθήκαν βελτίωσαν την ζωή των μονίμων κατοίκων και έκαναν πιο άνετη τη διαβίωση των εκατομμυρίων επισκεπτών μας .

Δήλωσε ότι ‘’μέσω του ΕΣΠΑ είναι διαθέσιμα (και δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί) 3,5 εκ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η τουριστική προβολή των νησιών μας. Στις άμεσες προτεραιότητες του περιφερειακού συνδυασμού μας είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων. Στόχος μας είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, η αξιοποίηση καινοτόμων δράσεων και η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Θα ξαναβάλουμε το Νότιο Αιγαίο σε τροχιά ανάπτυξης με άυλες δράσεις και με έργα υποδομών’’ .


Δεν υπάρχουν σχόλια: