slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλαματιανό μαντίλι κούνησε ο Δημήτρης Μπάιλας

ΌΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ - ΚΑΡΑΤΌΜΗΣΗ ΜΠΑΪΛΑ ΑΠΌ ΤΟ syrianospolitis.blogspot.com

Πριν από λίγες ώρες παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο Δημήτρης Μπάιλας. Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο νομάρχης επικαλέστηκε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που για μία ακόμη φορά τον εμπλέκει με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου.

«Αποφάσισα αν και δικαιωμένος από την επιλογή του στο πρόσωπο μου να με προτείνει ως Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να απέχω από τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές διότι όπως διαφαίνεται κάποια σκοτεινά κέντρα (παράκεντρα εξουσίας) θα συνεχίσουν τις αήθεις, ανοίκειες και κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου προκειμένου να πλήξουν το συνδυασμό ενώ γνωρίζουν ότι η κατηγορία που με βαραίνει είναι τελείως υποβολιμαία και αβάσιμη», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο Δημήτρης Μπάιλας, δηλώνοντας παραίτηση υποψηφιότητας.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Οι δικές μας πληροφορίες, οι οποίες είναι εγκυρότατες, αναφέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εμπλοκή του Δημήτρη Μπάιλα – άμεση ή έμμεση- με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου είναι δεδομένη, παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός ουδέποτε είχε ανάμειξη στις «βρομοδουλειές» που γίνονταν εκεί. Απ’ τη στιγμή που η εισαγγελία Σύρου του απήγγειλε κατηγορία απλής συνέργειας σε βαθμό κακουργήματος και το θέμα πήρε ευρύτερες διαστάσεις με δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Μπάιλα.

Προχθές το απόγευμα, λίγη ώρα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Μπάιλα, ενημερώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (πληροφορίες λένε ότι ενημερώθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός) ότι υπάρχει ποινικό θέμα με το νομάρχη. Έτσι, δόθηκε εντολή επιλογής άλλου προσώπου μιας και επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένη: «Δεν επιλέγουμε υποψηφίους που διώκονται ποινικά».
Έτσι, ενημερώθηκε ο κ. Μπάιλας ότι δε θα είναι υποψήφιος και τον κάλεσαν να δηλώσει παραίτηση. Όπερ και εγένετο. Ο νομάρχης εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε ότι παραιτείται της υποψηφιότητας. Ουσιαστικά λοιπόν δε μιλάμε για παραίτηση, αλλά για καρατόμηση.
Το αργότερο μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη που θα είναι ή ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης ή ο Γιώργος Πουσσαίος.

ΥΓ: Πάντως, το δημοσίευμα της "Καθημερινής" μάλλον δε εκδόθηκε τυχαία μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπάιλα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάιλα είναι γεγονός ότι οι πολεοδομίες στις Κυκλάδες έκαναν όργια κατά την διάρκεια της θητείας σας. Στην περίπτωση που αυτό συνέβη εν αγνοία σας χαρακτηρίζεστε ως άχρηστος. Στην περίπτωση που αυτό συνέβη εν γνώσει σας τότε αυτό αποτελεί θέμα του Εισαγγελέα. Και στις δύο περιπτώσεις αποδεικνείεστε ανεπαρκής και επιζήμιος για τον Νομό μας. Για ποιές κακόβουλες επιθέσεις και λοιπές μπούρδες μας μιλάς λοιπόν. Πες μας ότι κατάλαβες την ανεπάρκεια σου και αποσύρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό... τελείωσες πολιτικά. Τουλάχιστον έχεις να τρως (καλά) μέχρι να γεράσεις...