slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ’ (05/10/2010)


Ρόδος 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να επισημάνω και να αποσαφηνίσω ότι υπάρχει τεράστιας τάξης διαφορά ανάμεσα στα δυο ζητήματα που απασχολούν την δικαιοσύνη τόσο για εμένα όσο και για τον κ.Μπάιλα (νομάρχη Κυκλάδων).

Η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω αφορά πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα , αντίθετα η πράξη για την οποία είναι υπόδικος ο κ.Μπάιλας αφορά έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα απλής συνεργίας σε απιστία και μάλιστα κατ’εξακολούθηση. Επίσης διευκρινίζω ότι παρά το λαϊκίστικο «κονιορτό» που επιχείρησε να δημιουργήσει -πριν καλά καλά εκδοθεί απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σύρου (τυχαίο άραγε…)- ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Μπρακουμάτσος, παρεμβαίνοντας προκλητικά και αναρμόδια έτσι στις περιφερειακές εκλογές, έχει ανασταλεί ήδη επί τριετία και κατά συνέπεια δεν υπάρχει στο νομικό κόσμο(σύμφωνα με την νομική ορολογία). Ταυτόχρονα το δικαστήριο έκρινε με ρητή διάταξη του ότι δεν πρέπει να στερηθώ των πολιτικών δικαιωμάτων μου, διάταξη που είναι αμετάκλητη.

Με βάση των δεδομένων ότι ήδη έχουμε ασκήσει έφεση και μέχρι η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη, δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα συμμετοχής μου στις εκλογικές διαδικασίες, όμως δεν υφίσταται ούτε ηθικό πρόβλημα καθώς όσο σεβαστές και αν είναι οι δικαστικές αποφάσεις οφείλουν να περνούν από την ‘’κρισάρα ‘’ των τριών βαθμών δικαιοσύνης ούτως ώστε να καταστήσουμε κάποιον ένοχο ή αθώο.

Θυμίζω επίσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ο ίδιος είχα ακυρώσει τον διαγωνισμό εν τη γενέσει του (για κακή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων) και αφορούσε διοικητική πράξη που είχε στόχο την ημιαπασχόληση τριάντα (30) ατόμων και την στελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με διαφανείς διαδικασίες. Η μήνυση που μου υποβλήθηκε πραγματοποιήθηκε ένα (1) μήνα αργότερα από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και σημερινό κυβερνητικό στέλεχος κο Π.Ρήγα (ο οποίος σημειωτέων δεν παρέστη στη πρόσφατη δίκη) και πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές αναβολές πριν λίγες ημέρες.

Γίνεται σαφέστατο ότι μεταξύ της δικιάς που υπόθεσης και του κ.Μπάιλα δεν υπάρχει συσχετισμός ούτε νομικός ούτε λογικός. Δεν είναι θεμιτός ο οποιοσδήποτε συσχετισμός σε μια πράξη διοικητικού χαρακτήρα που με αφορά, με μια κατ’εξακολούθηση κακουργηματική συμπεριφορά που προκάλεσε τεράστια ζημία στο Δημόσιο που αποτιμάται με σοβαρότατη τελμάτωση της περιουσίας του από την μη είσπραξη προστίμων, όπως τουλάχιστον αποτιμάται το περιβόητο σκάνδαλο της Μυκόνου και της πολεοδομίας Σύρου που ανήκει στη νομαρχία Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: