slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : «ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Ρόδος 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΕΚΑΝΗΣΟΥ

«ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Όπως είχε προγραμματιστεί, ο Κος Κόκκινος συνοδευόμενος …








από στελέχη του συνδυασμού του, στα πλαίσια του κοινωνικού διάλογου και των επαφών του με υπηρεσίες και φορείς του νησιού της Ρόδου, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 27/9/2010, τα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Εκεί είχε συνάντηση με τους αντίστοιχους διευθυντές όπου τον ενημέρωσαν για την πορεία των εκπαιδευτικών θεμάτων στη Δωδεκάνησο.
Είκοσι (20) ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, υπάρχουν ογδόντα (80) περίπου εκπαιδευτικά κενά στην Α΄θμια Εκπαίδευση Δωδ/νησου ενώ δεν έχει διανεμηθεί στους μαθητές περίπου το 10% των σχολικών βιβλίων.
Την ίδια ώρα ο εκπαιδευτικός κόσμος βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση.
Η κυβερνητικές αποφάσεις και η εφαρμογή του μνημονίου έχουν επιφέρει μείωση στο μισθό του Ελληνα Εκπαιδευτικού κατά 25% και αν συνυπολογιστεί και ο καλπασμός της ακρίβειας συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν λιγότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών σε σχέση με το παρελθόν και δεν δόθηκε ούτε μια καινούργια εκπαιδευτική άδεια παρά μόνο ανανεώθηκαν οι ήδη υπάρχουσες.
Περιορίζεται η κατάρτιση των εκπαιδευτικών που είναι τόσο αναγκαία για την αναβάθμιση του ρόλου τους στο ελληνικό σχολειό.
Την ιδία ώρα παρατηρείται κύμα φυγής από εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση.
Ζητάμε την άμεση πλήρωση των λειτουργικών κενών της εκπαίδευσης και την άμεση οικονομική και επιστημονική στήριξη του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας δεν χωρούν ούτε πραγματοποιούνται εκπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: