slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Spin Doctor του «Καλλικράτη»

Του Θανάση Παπαμιχαήλ,
Επικοινωνιολόγου- Διευθυντή της Think Politics


1. Ο Δήμος στον οποίο προτίθεμαι να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, έχει συνενωθεί με ένα Δήμο, στον οποίο έχω πολύ χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Τι κινήσεις θα με συμβουλεύατε να κάνω;


Πρώτα από όλα φροντίστε να ενημερωθείτε για τη δημοτική αρχή και τους υποψηφίους του 2006 στο Δήμο με τον οποίο συνενώνεστε. Έτσι, θα είστε προετοιμασμένος κατάλληλα, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα διάφορες επικοινωνιακές ενέργειες. Ξεκινήστε άμεσα τις συναντήσεις με πρωταγωνιστικούς φορείς και πρόσωπα αυτού του Δήμου ώστε να προετοιμάσετε το έδαφος για την υποψηφιότητά σας.

Παράλληλα, οργανώστε μια δημοσκόπηση στο Δήμο σας. Πρέπει να γνωρίζετε την πρόθεση ψήφου και τη στήριξη που έχετε και θα έχετε στο δικό σας Δήμο πριν προχωρήσετε σε δυνητικούς ψηφοφόρους του δήμου που συνενώνεστε. Η έρευνα μπορεί είτε να σας προσγειώσει, είτε να απογειώσει τις προσδοκίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να παρασυρθείτε, είτε θετικά είτε αρνητικά. Η έρευνα είναι το εργαλείο, με το οποίο εσείς και οι συνεργάτες σας θα χαράξετε τη στρατηγική σας την επόμενη μέρα.

2. Στην έρευνα που έκανα πρόσφατα τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στο σκηνικό όμως έχει εμφανιστεί δυναμικά ένας αντάρτης που φαίνεται να έχει απήχηση στους δημότες. Πώς μπορώ να αναστρέψω το κλίμα και πάλι υπέρ μου;

Μη ξεχνάτε ότι η απήχηση αυτή μπορεί να πρόκειται απλά για μια «φούσκα». Σύμφωνα με έγκυρες έρευνες οι ψηφοφόροι στηρίζουν τα φρέσκα πρόσωπα, που λειτουργούν εκτός κομματικών γραμμών. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κάλπης, δίνουν την ψήφο τους στον υποψήφιο που διαθέτει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και έχει έργο να επιδείξει.

Δεν υπάρχει λόγος να καλέσετε τον αντάρτη σε συνάντηση μαζί σας, ούτε να δείξετε ότι σας ανησυχεί ή σας «απειλεί» το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του. Οι πολίτες προτιμούν τους μετρημένους πολιτικούς που δεν παρασύρονται από τα συναισθήματά τους. Δείξτε υπεροχή και μην επηρεάζεστε αρνητικά από την κάθε αλλαγή στο σκηνικό. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι υπέρ σας. η εμφάνιση του αντάρτη μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ευεργετικά. Θα σας βοηθήσει να μην εφησυχάσετε, να προχωρήσετε άμεσα σε επικοινωνιακές ενέργειες, και να συνεχίσετε να βρίσκεστε κοντά στους πολίτες του Δήμου σας, διασφαλίζοντας το προβάδισμά σας.
Αναρτήθηκε από Think Politics

Δεν υπάρχουν σχόλια: