slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αιχμές Π. Ρήγα κατά Δ. Μπάϊλα και Μαχαιρίδη μέσα από τη «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 101,3»

Ο Παναγιώτης Ρήγας παραδέχθηκε έμμεσα, μιλώντας στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3», ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την προσπάθεια του Δημήτρη Μπάϊλα για την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Ρήγας ισχυρίσθηκε, εφόσον του ζητηθεί, ότι θα προτείνει κάποιο πρόσωπο που έχει κοινές θέσεις μαζί του για τον «Καλλικράτη», σημειώνοντας ότι με τον κ. Μπάϊλα είχε ουσιαστικές διαφωνίες για τη νέα μεταρρύθμιση.
«Είχαμε από διαφορετικές έως εχθρικές απόψεις. Θεωρώ ότι είναι ουτοπικό και λαϊκίστικο να λέει κάποιος ότι μέσα στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”, οι Κυκλάδες θα έπρεπε να μείνουν μόνες τους ως αυτόνομη Περιφέρεια».
Ο κ. Ρήγας, άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίον ενήργησαν .......

ο Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Δημήτρης Μπάϊλας, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό έκαναν σε Σύρο και Τήνο δημόσιες εμφανίσεις και παρουσιάζονταν ως υποψήφιοι. «Δεν αποφασίζουν οι παρέες και οι φίλοι μεταξύ τους ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Τα κριτήρια είναι πολιτικά και οι αποφάσεις θα παρθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ λόγο θα έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος», είπε ο βουλευτής.
Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιήθηκε από την άποψη του κ. Μπάϊλα, ο οποίος υποστήριξε ότι κομματικοί κύκλοι ενέπλεξαν το όνομά του με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου, προκειμένου να προκαλέσουν την πολιτική του εξόντωση. «Είναι αστείο να υπαινίσσεται κάποιος ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη, την οποία προκάλεσαν πολιτικοί του αντίπαλοι». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι ο νομάρχης δεν έχει ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της Πολεοδομίας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι ο κ. Ρήγας έκανε γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα δοθούν άλλες στηρίξεις του ΠΑΣΟΚ σε υποψηφίους δημάρχους, πέραν από αυτές που ήδη έχουν δοθεί σε Σύρο και Νάξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: