slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος σε Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω

kokkinos_02-09-10.jpg Περιοδεία Χαράλαμπου Κόκκινου, επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», το Σάββατο και την Κυριακή , 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2010 στα νησιά Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω.

Ρόδος 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» περιόδευσε το Σάββατο και την Κυριακή , 4 και 5/9/2010 στα νησιά Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω.

Στις επαφές που είχε με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες των νησιών , διαπιστώθηκε η διόγκωση των προβλημάτων της καθημερινότητας τα οποία είναι δυσβάστακτα για τους νησιώτες μας, η μείωση των εσόδων κατά την τουριστική περίοδο , προβλήματα που δημιουργούν δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον.

Παρατηρείται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απουσία αναπτυξιακών δράσεων και έλλειψη ικανοποιητικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και για την υλοποίηση αναγκαίων και σημαντικών έργων για τα νησιά μας.

Ο κος Κόκκινος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε και στην καταγραφή των μεγάλων προβλημάτων αλλά και ενημέρωσε ότι ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα γνωστοποιήσει τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις για την άρση των αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει διαρκής και συστηματική προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους νησιώτες μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που είχαν υλοποιηθεί επί θητείας του στην Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2004-2009) όταν στα τέσσερα αυτά νησιά αξιοποιήθηκαν πάνω από 220 εκ. ευρώ από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, όπως:

- Αναστύλωση Κινηματοθέατρου στο Λακκί, το κλειστό Γυμναστήριο και Δημοτικό Στάδιο στη Λέρο

- Αεροδρόμιο, Βιολογικός και Κέντρο ΑΜΕΑ στην Κάλυμνο

-Λιμενικά έργα , ΧΥΤΑ , Βιολογικός Καρδάμαινας, παρεμβάσεις στον οδικό άξονα και σχολικά κτίρια στην Κω

- Λιμενικά έργα και σχολικά κτίρια (Νηπιαγωγείο) στην Πάτμο

Ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις παραβρέθηκε:
1. Στο 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο
2. Στη Γιορτή της Τράτας στη Λέρο όπου και έγινε αναφορά στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της αλιείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: