slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παιχνίδι παραπληροφόρησης "σοβαρών" εφημερίδων της Αθήνας για το επεισόδιο με τον Δ. Σιούφα


karavaki.jpg

Μεγάλες εφημερίδες και ειδησεογραφικοί ιστότοποι καταγράφουν σήμερα 12/7 λεπτομέρειες του περιστατικού της 10/7 με τον τ. πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, οι οποίες όμως διαμορφώνουν στους αναγνώστες εικόνα που δεν είναι αντικειμενική.
Θυμίζουμε ότι ένας άνδρας γύρω στα 40 με 50 χρόνων το βράδυ της 10/7 πλησίασε το τραπέζι της παρέας που έτρωγε ο Δ. Σιούφας σε ταβέρνα της παραλίας Αλυκής, τον έβρισε και τον έφτυσε. Ο Δ. Σιούφας αποχώρησε αμέσως και ακολούθησε η παρέα του τμηματικά.

Μεγάλο ψέμα είναι ότι η παρέα Σιούφα συμπεριελάμβανε άνδρες ασφάλειας. Ο κ. Σιούφας δεν κυκλοφορούσε στην Πάρο με άνδρες της ασφάλειας του μέχρι και εχτές 11/7.
Μεγάλο ψέμα είναι ότι ο ταραχοποιός, ένας φίλος του που έλαβε μέρος στο επεισόδιο και οι γυναίκες τους ήταν φιλήσυχοι οικογενειάρχες που έτρωγαν στην ίδια ταβέρνα με τον Δ. Σιούφα. Βρίσκονταν σε άλλο κατάστημα αρκετά μέτρα μακριά από τον πολιτικό και έπιναν μπόλικα μπουκαλάκια ούζα.
Κανένας από εκείνους που έτρωγαν στην ταβέρνα που έτρωγε και ο Δ. Σιούφας δεν είχε εκδηλώσει έστω και τη δυσφορία του για τον πολιτικό, πριν το επεισόδιο, και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το επεισόδιο οι οικογένειες της ίδιας ταβέρνας διαμαρτυρήθηκαν εναντίον των ταραχοποιών - όχι επειδή ενδεχομένως συμπαθούν τον πολιτικό - αλλά επειδή αναστατώθηκαν από την «δραστηριότητα» των θερμόαιμων.
Μεγάλο ψέμα είναι ότι χρησιμοποιήθηκε σπρέι πιπεριού από οποιονδήποτε εναντίον των ταραχοποιών. Μόνο αντεγκλήσεις υπήρξαν και σπρωξίματα.
Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» που επιτέθηκαν στον Δ. Σιούφα αποτελούνταν από τον «πρωταγωνιστή» που δήλωσε συνταξιούχος της πολεμικής αεροπορίας, την σύζυγο του που δήλωσε δικηγόρος και το άλλο ζευγάρι που δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ο Δ. Σιούφας δεν κάλεσε την αστυνομία, δεν κατέθεσε μήνυση.

Παραδόξως, αυτός που προκάλεσε το επεισόδιο, αρκετή ώρα μετά βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πάρου με την παρέα του, ο οποίος ήθελε να καταθέσει καταγγελία γιατί κατά το επεισόδιο τον εξύβρισαν!!! Η αστυνομία, εφόσον δεν είχε μήνυση εναντίον του, δεν μπορούσε να τον συλλάβει, όποτε μπήκε στον κόπο να ακούσει την ιστορία του...

1 σχόλιο:

kallitzakis είπε...

Παρακαλούμε να αναγράφετε τις πηγές σας στις αναρτήσεις σας.

Να μας βρίζετε μπορείτε όσο θέλετε...