slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοτική Παράταξη «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον»:

«Διαφάνεια παντού»
«Είναι αίτημα των καιρών αυτό που ο ελληνικός λαός διατυμπανίζει καθημερινά. Κάτι που υιοθετούν και τα κοινωνικές δυνάμεις: «Διαφάνεια παντού».
Το τελευταίο γεγονός που ήρθε στην επικαιρότητα χθες και το οποίο σχετίζεται με ένα οικονομικό θέμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, δεν άφησε κανένα στέλεχος του συνδυασμού μας «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες - Στροφή στο Μέλλον» και εμένα ειδικά, αδιάφορο. Στο άκουσμα της αγοράς από μέλος του εν λόγω Νομικού Προσώπου και στενό συνεργάτη του δημάρχου Νάξου για λογαριασμό του ΠΟΔΝ ηλεκτρονικών ειδών χωρίς να έχει ληφθεί προηγούμενη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΔΝ και μετά την διαπίστωση ότι ο Πολιτιστικός αρνείται να πληρώσει τον συντοπίτη μας προμηθευτή, εντείνει την ανησυχία και το προβληματισμό μας για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Το παρελθόν του Πολιτιστικού Οργανισμού σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος (Πολυεθνικό Φεστιβάλ, συναυλίες κλπ), αλλά και το πρόσφατο αυτό συμβάν σε κάθε περίπτωση υποδηλώνει ότι ….

δεν γίνεται χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Ο κόσμος θέλει οπωσδήποτε να μάθει τι συνέβη με την επίμαχη προμήθεια που η Οικονομική Υπηρεσία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας αρνήθηκε να καλύψει οικονομικά. Και τούτο γιατί, όπως από όλα όσα διαμείφθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο θέμα ο «άμεσος συνεργάτης του κυρίου δημάρχου» από μόνος του προέβη στην παραπάνω αγορά, αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη της όποιας παρατυπίας (επίσης κατόπιν εορτής)
Η δημοτική μας παράταξη «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον» διαμαρτύρεται δημόσια για την έκνομη αυτή ενέργεια του «άμεσου συνεργάτη του κυρίου δημάρχου Νάξου».
Τα σε κάθε περίπτωση «ολισθήματα» στα οποία υπέπεσε «ο εν λόγω κύριος» επιβεβαιώθηκαν από τον προμηθευτή των ηλεκτρονικών ειδών, συμπολίτης μας καταστηματάρχη κ. Πιρπιλίδη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πολυκρέτη και βεβαίως από τον κ. Δρυμαλίτη που είναι μέλος του ΠΟΔΝ.
Σκιές και ερωτηματικά πολλά δημιουργεί ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων των συνδημοτών μας.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν και συμπεριφέρονται σε θέματα οικονομικά κάποιοι μέσα στον Πολιτιστικό, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Νομικού Προσώπου, αλλά και το Κύρος και την Επωνυμία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, εν αγνοία του οποίου κάνουν αγορές για λογαριασμό του, τις οποίες δεν αναγνωρίζει η αρμόδια Υπηρεσία του ΠΟΔΝ, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κειμένων διατάξεων.
Η δημοτική παράταξη «Νάξος και Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον» συμπαρατάσσεται στο πλευρό των αρμοδίων Αρχών του τόπου, προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο-δημοτικό χρήμα και να μπει φρένο σε φαινόμενα διασπάθισής του.
Οι αρμόδιοι του Δήμου Νάξου και ειδικότερα ο δήμαρχος Νάξου, αλλά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού οφείλουν να δώσουν γραπτές απαντήσεις καθαρές και σαφείς στα ερωτήματα που έθεσε χθες ο κ. Δρυμαλίτης και τα οποία στην πλειονότητά τους απηχούν την κοινή γνώμη των κατοίκων του Δήμου μας.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη που θέλουμε να βλέπουμε στα μάτια τον Ναξιώτη και την Ναξιώτισσα αλλά και τους κατοίκους των γύρω νησιών, οφείλουμε να προστατέψουμε τον τόπο και τους κατοίκους του από φαινόμενα που όχι μόνο βλάπτουν και ζημιώνουν οικονομικά αλλά και καταρρακώνουν την εικόνα του Δήμου μας στα μάτια και του πλέον ανυποψίαστου δημότη».

Νάξος 11 Αυγούστου 2010-08-11
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Μανώλης Μαργαρίτης


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα διαφανεια θενε και ψαχνουν την παρατυπια του δημεα; για 1200 ευρω; γιατι δεν ψαχνουν τις ''ΝΟΜΙΜΕΣ'' προμηθειες του δημου; 320000 ευρω σε μονιμο προμηθευτη του δημου χρονια τωρα; γιατι δεν ψαχνουν την σχεση του με την διευθυντρια των οικονομικων υπηρεσιων του δημου; εκανε μια μαλακια ο δημεας και πιαστηκαν απο εκει; ετσι θα κανουν αντιπολιτευση και θα παρουν τον δημο;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΕΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ . ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ? ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΔΡΥΜΑΛΙΤΗΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ Η/Υ 1200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ .ΠΙΡΠΙΛΙΔΗΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ο διμεας πηρε υλικα για τον πολιτιστικο,δεν παρουσιασε τα τιμολογια στον δημο,ο πιρπιλος εψαχνε να δει γιατι δεν πληρωνετε απο τον τριτο μηνα, καλυπταν τον δημεα στον δυμο,δυμαρχος και ιδιαιτερα περναγαν οι μηνες 10 το συνολο ο κομπιουτερας ειπε στον δημαρχο οτι αν δεν πλυρωθει θα βγει στο ραδιο. τοτε ξυπνησε ο δημαρχος καλεσε τον δυμεα στο γραφειο παρουσηα του πιρπιλου οπως ειχε ζητησει τον γαμοσταυρισε τον κολητο του τον δυμεα και ειπε γιατι τα εκανε σκατα; εν το μεταξυ ο πιρπιλος που του ειχε πει ο πολυκρετης να του φωτοτυπησει τα τιμολογια για να παει στον βερυκοκο του δημου να δει γιατι δεν πληρονονται αυτα. εκει φανηκε οτι ο δυμεας ειχε κανει παρατιπια,και εποφελουμαινος ο πολυκρετης γιατι ερχονται και εκλογες πυρε τα τιμολογια και τα δωσε στην αντιπολιτευσι.

Ανώνυμος είπε...

10.35 έργα επιστημονικά έπρεπε να γράφεις. Μα είστε σοβαροί όλοι σας;

Ανώνυμος είπε...

ετσι εχουνε γινει οπωσ τα γραφει ο ανωνυμοσ ο πιρπιλοσ τσεπωσε για το λαβρακι που εδωσε στον δημεα κανενα ευρωπουλο και κανενα υπολογιστη οπωσ κανει παντα και τρεχατε ποδαρακια μου

Ανώνυμος είπε...

ετσι εχουνε γινει οπωσ τα γραφει ο ανωνυμοσ ο πιρπιλοσ τσεπωσε για το λαβρακι που εδωσε στον πολυκρετη με τισ κουμπουρεσ κανενα ευρωπουλο και κανενα υπολογιστη οπωσ κανει παντα και τρεχατε ποδαρακια μου

Ανώνυμος είπε...

ρε ο ανθρωπος δεν εχει πληρωθει ακομα εχετε τρελαθει; ψαχνει 10 μηνες να παρη τα λεφτα του και καλυπτουν τον δυμεα τον παραμυθιασε κι ο ποληκρετις οτι θελει τα τιμολογια να παει στον διμο να δη τι γινεται και αυτος τα δωσε στην αντιπολιτευσι χωρις ο πιρπιλος να εχει ιδςεα.και κλαμενος και δαρμαινος.