slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

LEADER 2007-2013, ενίσχυση αλιέων και φράγμα Τσικαλαριού

rigas10.JPG Θέματα αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας που αφορούν στο Νομό Κυκλάδων συζητήθηκαν στη συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

υπεύθυνο για τα Κοινοτικά Προγράμματα Ευάγγελο Διβάρη.
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/07/2010

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνο για τα Κοινοτικά Προγράμματα κ. Ευάγγελο Διβάρη είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων κ. Κ. Βολτής, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας που αφορούν στο Νομό Κυκλάδων. Ειδικότερα:

α) Ζητήθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος LEADER 2007-2013 για το Νομό Κυκλάδων, με δεδομένο ότι η κατανομή που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν καταφανώς άδικη για το νομό μας. Το πρόγραμμα LEADER χρηματοδοτεί δράσεις σε 9 νησιά των Κυκλάδων και φορέας διαχείρισης και συντονισμού(Ομάδα Τοπικής Δράσης) είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων.
Από την πλευρά του Ειδικού Γραμματέα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι, στα πλαίσια της νέας κατανομής πόρων και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος στις Κυκλάδες υπήρξε άκρως επιτυχημένη, θα εξεταστεί θετικά το αίτημά μας.

β) Τέθηκε το θέμα του προγράμματος ενίσχυσης των αλιέων που θίγονται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στην εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού του 2006 και προβλέπουν την ουσιαστική κατάργηση συγκεκριμένων αλιευτικών εργαλείων.
Ο Ειδικός Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση το πρόγραμμα των ενισχύσεων των θιγομένων επαγγελματιών αλιέων και ότι θα ανακοινωθεί σύντομα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

γ) Ο Βουλευτής κ. Ρήγας έθεσε και το ειδικό θέμα που αφορά στην υλοποίηση του έργου του φράγματος του Τσικαλαριού - Ποταμιάς Νάξου.
Για το έργο αυτό είχε υπάρξει πρόσφατα συνάντηση του Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε συνεννόηση μαζί του ο Βουλευτής επανέφερε το θέμα στην συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα, που είναι και πρόεδρος της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Ειδικός Γραμματέας τον ενημέρωσε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και η χρηματοδότηση του είναι απόλυτα διασφαλισμένη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ολοκληρώνουν τις απαραίτητες διαδικασίες εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, προκειμένου να είναι σύντομα απόλυτα ώριμο προς δημοπράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: