slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ!!

«Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση προκάλεσε χθες (Τρίτη) με τις αποκαλύψεις του στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα.

Ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και αποκάλυψε ότι ακόμα και ο νυν Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Ο Βουλευτής προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου που προσπάθησε να υπερασπίσει τις ενέργειες της Κυβέρνησης υπέρ της διαφάνειας στην υπόθεση αλλά και την παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας ο οποίος, έσπευσε να αποκρούσει την μομφή του Βουλευτή, αρνούμενος όσα του καταλόγισε!
«Εξετέθη ο κ. Κουτρουμάνης. Και θα εκτίθεται όσο το αρνείται. Η απόφαση είχε ληφθεί με σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. με μόνη διαφωνία του εκπροσώπου των εργαζομένων ο οποίος… μειοψήφισε προτείνοντας την αγορά υπερδιπλάσιου ποσού από το ομόλογο αυτό… Μιλώ για τη συνεδρίαση που έγινε στις 21 Ιουνίου 2005 για την αγορά δομημένου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου εικοσαετούς διάρκειας στο 100% της ονομαστικής του αξίας, με ανάλογους όρους μέσω της Εθνικής Τράπεζας και της τράπεζας EUROBANK. Σε εκείνη τη συνεδρίαση παρέστη ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, αντί του κ. Γκοτζαμάνογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος ψήφισε ανεπιφύλακτα υπέρ της αγοράς του ομολόγου. Ο σημερινός Υφυπουργός Εργασίας με λίγα λόγια. Τι έγινε; Το ξέχασε ο κ. Κουτρουμάνης; Να του ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν πρόκειται για συνωνυμία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Αν όμως δεν πρόκειται για…συνωνυμία, είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε την…αμνησία του κ. Υφυπουργού. Αρκεί να μας πει την αλήθεια ο κ. Κουτρουμάνης γιατί ψήφισε για την αγορά του ομολόγου. Γνώριζε ότι προκαλούσε ζημία ή τον είχε βάλει η τότε πολιτική ηγεσία;»

online-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: