slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

‘’Oποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες’’».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν μια ακόμη επίπτωση της άστοχης, αδιάφορης, γεμάτης παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό, πολιτικής της κυβέρνησης για τους δύο πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας: τον Τουρισμό και την Εμπορική Ναυτιλία.

Διότι οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις, καθώς και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ‘’καμποτάζ’’ οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε μια απεργία που πλήττει ανεπανόρθωτα την εικόνα της πατρίδας μας, την τοπική κοινωνία, καθώς και συνολικότερα την οικονομία μας. Και, μάλιστα, σε χαλεπούς καιρούς.

Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται η Ναυτιλία και Ελληνική Ακτοπλοΐα, ο Τουρισμός και οι νησιωτικές τοπικές οικονομίες. Λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του ‘’ Zenith ’’, καλούμε -και πάλι- την κυβέρνηση να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Διότι είναι αναμφισβήτητο ότι ‘’όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες’’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: