slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Από Factorx | Τετ. 23 Ιουν 2010, 16:01 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε.

Διαβάζω στις εφημερίδες ότι «ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στην κυρία Ντ. Μπακογιάννη δίνουν τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το συνέδριο δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κινήσεις ανεξαρτητοποίησης… αφήνουν όμως ανοικτά τα πάντα για το μέλλον». Προς επίρρωση μάλιστα αυτού του ισχυρισμού τα ΜΜΕ αναπαράγουν από το πρωί την εξής δήλωση του βουλευτή Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη : «Έχω μια ιστορία στη ΝΔ. Έχω δώσει στη ΝΔ, έχω κάνει πολλούς και μεγάλους αγώνες για τη ΝΔ. Αυτή τη στιγμή ανήκω στη ΝΔ και από εκεί και πέρα δεν κάνω καμία άλλη κουβέντα».

Καλά, είμαστε σοβαροί; Θέτει υπό αίρεση την παρουσία του στη ΝΔ ο κ. Μαρκογιαννάκης και η Ρηγίλλης δεν σηκώνει το γάντι να τον διαγράψει;

Να πιστέψουμε δηλαδή αυτά που γράφουν οι φυλλάδες ότι «αυτής της μορφής οι τοποθετήσεις που έχουν κάνει -εκτός του πρώην αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης- και οι κ. Κεδίκογλου και Γιακουμάτος έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στα στελέχη της Ρηγίλλης, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη στάση που θα τηρήσουν βουλευτές την επομένη του συνεδρίου. ..»

Και ποια είναι άραγε αυτά τα στελέχη που χρειάζονται …λεξοτανίλ; Εκείνοι που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή ανεβαίνοντας στο άρμα Σαμαρά; Ή κάποιοι άλλοι που παρερμηνεύουν τα μηνύματα των καιρών και νομίζουν ότι μπορούν να επαναλαμβάνονται σε άλλη έκδοση τα σενάρια αποσταθεροποίησης του Καραμανλή;

Επειδή λοιπόν μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα στην Ρηγίλλης τι παίζεται στο παρασκήνιο τους πληροφορούμε για τα εξής: Μέχρι αυτή την στιγμή (και όπως έγραψε πρώτο το antinews), ο Κιλτίδης επιλέγει να πάει με τον Καρατζαφέρη. Και Ντόρα δεν θα κάνει κόμμα, επειδή «δεν την παίρνει». Τι θα κάνει; Οι πληροφορίες μας λένε ότι επιλέγει να φθείρει τον Σαμαρά καλλιεργώντας την εντύπωση ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.

Αν λοιπόν οι επιτελείς του Σαμαρά διαβάσουν καλά τις δηλώσεις Κυριάκου, Μαρκογιαννάκη και λοιπών θα διαπιστώσουν ότι απηχούν αυτήν ακριβώς την στρατηγική φθοράς του Σαμαρά και της ΝΔ που επιλέγει η Αγία Οικογένεια. Και το ίδιο θα διαπιστώσουν και οι αναγνώστες μας αν παρατηρήσουν τι γράφουν τα σχετικά …μπλογκς.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν πολλές λύσεις: Όσοι θέλουν να κατέβουν να το κάνουν τώρα και αν δεν θέλουν να τους σπρώξουν.

Συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ

Σε δυο ημέρες αρχίζει το πιο ιστορικό – μετά την ίδρυσή της – συνέδριο της ΝΔ. Το συνέδριο που θα επισφραγίσει την αδιαμφισβήτητη πλέον ηγεσία Σαμαρά στη ΝΔ και πρέπει να εγκαινιάσει την ανατροπή των πάντων στη ΝΔ. Μετά την προσεχή Κυριακή η ΝΔ δεν θα είναι ποτέ ξανά αυτή που γνωρίσαμε όλοι στο παρελθόν. Αυτό απαιτεί η βάση, αυτό θέλει η κοινωνία, γι αυτό στηρίξαμε τον Σαμαρά όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν συμμετείχαμε ποτέ στο παρελθόν σε αυτό το κομματικό πανηγύρι που ονομαζόταν «Νέα Δημοκρατία»

Στο επίκεντρο λοιπόν της συζήτησης πρέπει να είναι πρώτον η ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος και δεύτερον τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να περάσει το νέο μήνυμα στην κοινωνία.

Πριν από λίγους μήνες γράψαμε ότι «σύντομα, ο Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, αντιμέτωπος με το κόμμα του και την βάση του, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα ανασυγκροτεί την παράταξή του έχοντας την υποστήριξη της βάσης του!».

Αυτό συμβαίνει τώρα. Ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται πλέον «ξένος» από το ίδιο του το κόμμα, ενώ ο Α. Σαμαράς ανασυγκροτεί την ΝΔ έχοντας την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της βάσης της.

Ο Σαμαράς βρίσκεται λοιπόν σε αδιαμφισβήτητα πλεονεκτική θέση. Πως όμως έφτασε μέχρις εδώ; Ας το θυμίσουμε σε κάποιους που απορούν κι αυτοί για ποιο λόγο «είναι μέσα στα πράγματα» και παίζουν «ρόλο» στην Ρηγίλλης.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ από την υποστήριξη των ΜΜΕ και του κατεστημένου. Αυτοί ποτέ δεν τον πήγαιναν και ποτέ δεν θα τον πάνε.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ επειδή είχε επικοινωνιακά επιτελεία και καλά δομημένες σχέσεις με τα διαπλεκόμενα δημοσιογραφικά συστήματα.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ κάνοντας επισκέψεις σε εκδοτικά γραφεία ή συντρώγοντας με εκείνους που του σκάβουν την άλλη ημέρα τον λάκο.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ συζητώντας με διάφορους που νομίζουν ότι είναι «επιτελείς» ποια θα είναι η γραμμή του κόμματος στο ένα ή στο άλλο θέμα.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ συμβιβαζόμενος και ισορροπώντας.

Ο Σαμαράς έφτασε μέχρις εδώ επειδή ήταν και παρέμεινε άφθαρτος και αδιάφθορος και επειδή είχε και έχει ένα όραμα που ενέπνευσε και εμπνέει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πήγαν να περιμένουν ώρες για να τον ψηφίσουν.

Αυτόν τον Σαμαρά λοιπόν εμπιστευόμαστε και αυτόν στηρίζουμε. Και ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα θα τον ανακαλύψει, θα τον εμπιστευτεί και θα τον ακολουθήσει και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας .

Συνέδριο ρήξεων λοιπόν και όχι ισορροπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: