slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στερούνται πλέον σοβαρότητας οι καταθέσεις της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης κ. Σταματίνας Μαντέλη

Άλλα έλεγε το 2008 η Μαντέλη, άλλα λέει τώρα

Χωρίς να προσκομίσει τίποτα νεότερο από όσα είναι ήδη γνωστά, πολιτικά πρόσωπα κατονόμασε η πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, στην απολογία της...

στην εφέτη ανακρίτρια, για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Μίλησε για παρεμβάσεις του Γιάννη Αγγέλου και του Θόδωρου Ρουσόπουλου, χωρίς τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε δε θα ολοκληρώνονταν οι ανταλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η κ. Μαντέλη υποστήριξε επίσης ότι δεχόταν πιέσεις από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και τον πρώην υφυπουργό Αλέξανδρο Κοντό.

Να επισημάνουμε όμως ότι στην κατάθεσή της στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2008, απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Καρχιμάκη, άλλα έλεγε η κ. Μαντέλη. Συγκεκριμένα ότι δεν είχε δεχτεί «καμία πίεση» για το Βατοπέδι και ότι αν δεχόταν πιέσεις δεν θα υπέκυπτε επειδή «είμαι Κεφαλλονίτισσα».

Μήπως λοιπόν όσα λέει τώρα έχουν καμία σχέση με το νόμο Καστανίδη περί επιεικείας στους μάρτυρες;

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου είχαν προεπιλέξει τα “φιλέτα” που θα έπαιρναν, ανταλλάσσοντας τη λίμνη Βιστωνίδα. Επίσης κάθε φορά που υπήρχε καθυστέρηση προσημείωσης του ακινήτου που είχαν επιλέξει οι μοναχοί, υπήρχαν πιέσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Μαντέλη αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Της επεβλήθη εγγύηση 100.000 ευρώ. Κατηγορείται για απλή συνέργια σε απιστία και ψευδορκία καθώς και για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Για το τελευταίο ισχυρίστηκε ότι πήρε τον φάκελλο σπίτι της για να τον προστατέψει.

Η εξεταστική επιτροπή θα ζητήσει να διαβιβαστεί η απολογία της κ. Μαντέλη, ενώ την Τρίτη θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει ολιγοήμερη παράταση των εργασιών της προκειμένου να αξιολογηθεί η απολογία της κ. Μαντέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: