slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Α. Κοντού για τις συκοφαντίες εναντίον του

«Με έκπληξη πληροφορούμαι από τα μέσα ενημέρωσης το συκοφαντικό και ψευδές περιεχόμενο των όσων σήμερα φέρεται να κατέθεσε η κα Σταματίνα Μαντέλη, σε σχέση με το πρόσωπό μου ενώπιον της κας Εφέτου Ανακρίτριας, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Διατηρώντας μία επιφύλαξη για το περιεχόμενο των όσων φέρεται να καταθέτει, δεδομένης της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας, οφείλω να θέσω κάποια συγκεκριμένα ζητήματα προς διαφύλαξη της δικής μου τιμής και υπόληψης.

Τα όσα απολογούμενη, φέρεται να υποστηρίζει σήμερα η κα Μαντέλη,

έρχονται σε πλήρη αντίθεση και βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με το πραγματικό γεγονός ότι ουδέποτε της έδωσα προφορική ή γραπτή εντολή και ουδέποτε της άσκησα οποιαδήποτε πίεση σχετική με την υπόθεση και με όλα όσα κατέθεσε ένορκα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τον Δεκέμβριο του 2008.

Η κα Μαντέλη, η οποία αρχικά ένορκα κατέθεσε ότι δεν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, παραίνεση, υπόδειξη από την πλευρά μου, ότι ενήργησε στα πλαίσια των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, ότι ποτέ δε συνάντησε στο γραφείο μου εκπροσώπους της Μονής Βατοπεδίου και ότι ποτέ δε δέχτηκε επί των ημερών μου για το θέμα αυτό πολιτική ενόχληση, τηλεφωνική έμμεση ή άμεση, έρχεται σήμερα αβασάνιστα, χωρίς καμία αναστολή να επιδοθεί σε μία όψιμη και οπωσδήποτε ύποπτη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου.

Βέβαια η σημερινή της στάση, δικαιολογείται από την προσπάθεια της να ελαφρύνει τη θέση της, η οποία ως γνωστόν έχει καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής μετά την κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει για υπεξαγωγή του φακέλου με τα δημόσια έγγραφα που έχουν σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Μία πράξη της, η οποία έλαβε χώρα πολλούς μήνες μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οπωσδήποτε δεν συνδέεται με μένα.

Πέραν αυτού, από την στάση της κας Μαντέλη, η οποία κατά την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή για την συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε πως η μόνη παρέμβαση που δέχθηκε ήταν το 2003 ( όταν ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας στην υπηρεσία της Πολιτικής Γης επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) από τον τότε υπουργό Γεωργίας κ. Γιώργο Δρυ, προκύπτει ότι υιοθετεί πλέον μία κακόβουλη και υποβολιμαία τακτική να κατηγορήσει πολιτικά πρόσωπα που αρχικά η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να διερευνηθεί δικαστικά το κατά πόσο η θεαματική «στροφή 180 μοιρών» που σήμερα φέρεται από τα μέσα ενημέρωσης, να επέδειξε η εν λόγω υπάλληλος έχει σχέση με πληροφορίες που έχουν, ήδη, δει το φως της δημοσιότητας για πολιτικές παρεμβάσεις που της ασκούνται και ανταλλάγματα που της προσφέρθηκαν σε σχέση με συγγενικά της πρόσωπα από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για τη διαμόρφωση της νέας «μαρτυρικής» της κατάθεσης και τα οποία, όλως “τυχαίως” διαψεύσθηκαν σήμερα με την ολοκλήρωση της απολογίας της.
Προσωπικά, εφόσον όλα όσα ακούγονται για το περιεχόμενο της απολογίας της είναι βάσιμα, είμαι αποφασισμένος να προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη εναντίον της κας Σταματίνας Μαντέλη, προκειμένου να καταδείξω ότι όλα όσα ανέφερε στην απολογία της για εμένα είναι ψευδή, συκοφαντικά και ειπώθηκαν με προφανή, ιδιοτελή σκοπιμότητα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: