slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γεώργιος Ν Παπαμανώλης

ark/papamanolis1.jpg Μήνυμα για την γιορτή της Μητέρας

Η 2η Κυριακή του Μάη έχει εδραιωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στην μητρότητα και όλοι τιμούμε το ιερό πρόσωπο της Μάνας, το πιο στοργικό αλλά και το πιο πανίσχυρο πλάσμα πάνω στη γη.

Γι’ αυτό και την μαγική αυτή λέξη, στο άκουσμα της οποίας λυγίζουν και πιο « δυνατοί », την χρησιμοποιούμε και σε άλλες έννοιες, προκειμένου να εμφυσήσουμε την μοναδικότητα που περικλείουν, όπως Μάνα Γη και Μάνα Πατρίδα.

Είναι η πρώτη λέξη που ψελλίζουμε και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά συνιστά μέρος της ανθρώπινης φύσης.

Χαρίζει πνοή μέσα από την πνοή της και πολλές φορές ζωή από την ζωή της. Δίκαια συνιστά το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και κατ’ επέκταση κάθε ζωής πάνω στο πλανήτη.

Συνιστά την ψύχη της οικογένειας και την ασίγαστη, αδιάκοπη και ακούραστη κινητήριο δύναμη που ζεσταίνει και καθησυχάζει όλους στην αγκαλιά της, ενώνει όλους δίπλα της αλλά και τους εμψυχώνει με αστείρευτη δύναμη, κουράγιο και θέληση, αντλώντας όλα τα παραπάνω από τα δικά της αποθέματα. Είναι τόσο πλημμυρισμένη από συναισθήματα αγάπης, φροντίδας και αυτοθυσίας που συχνά δεν περισσεύει χώρος για τις δικές της ανάγκες, όνειρα και επιθυμίες.

Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε όσα πιο πολλά όνειρά της μπορούμε, για να της χαρίσουμε με την σειρά μας, ένα χαμόγελο, μια ηθική ικανοποίηση για ότι έχει στερηθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την δύσκολη αποστολή της και να αναγνωρίσουμε τις θυσίες που έχει κάνει για μας, τον πόνο που ένιωσε από την πρώτη στιγμή που μας έφερε στον κόσμο, μα πάνω από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την καθολική της αφοσίωση και αγάπη που μας προσφέρει από την πρώτη μας κιόλας ανάσα.

Αλλά και η πολιτεία έχει καθήκον να της συμπαρασταθεί και να μην την αφήσει μόνη της, αλλά να μεριμνήσει και να εγγυηθεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες μητέρες!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες των Κυκλάδων!

Χρόνια Πολλά σε αυτές που θα γίνουν σύντομα μητέρες!

Χρόνια Πολλά σε όσες μας λείπουν και βρίσκονται μακριά μας!

Ο Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

Γιώργος Ν. Παπαμανώλης


Ερμούπολη 7/5/2010




Δεν υπάρχουν σχόλια: