slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα για την ημέρα της μητέρας

Την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, εορτασμός που αποτελεί την παγκόσμια και διαχρονική αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας, ως του ατόμου που δίνει ζωή, δημιουργεί νέους ανθρώπους αλλά και τους στηρίζει σε όλο το βίο της.
Η γιορτή της μητέρας αποτελεί τη γιορτή της μοναδικής και ακατάλυτης, άδολης αγάπης, της αφοσίωσης της στοργής και της ελπίδας αλλά και την αναγνώριση της υψηλής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.
Σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους λαούς όπως και στον ελληνικό, η μάννα αποτελεί το σύμβολο της αγάπης, το σύμβολο του πιο κοντινού μας ανθρώπου σε χαρά και λύπη, το σύμβολο του σεβασμού και της αναγνώρισης ενός έργου σημαντικού και απαραίτητου για την οικογενειακή αλλά και την κοινωνική συνοχή.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που οι περισσότερες μητέρες έχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις παράλληλα με την επιμέλεια του σπιτιού και των παιδιών τους, η πολιτεία οφείλει και πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο και να σταθεί δίπλα στη σύγχρονη μητέρα αρωγός και συμπαραστάτης στον πολλαπλό ρόλο που έχει αναλάβει, δηλαδή της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης.
Τιμώντας τη μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος.
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη ζωή που χαρίζει, για τις θυσίες που κάνει και για όλα αυτά που συμβολίζει.
Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου.

Παναγιώτης Ρήγας
Βουλευτής Κυκλάδων



Δεν υπάρχουν σχόλια: