|
Ευχές από την Αμπασάδα
Ο Ανδρουλάκης βλέπει ότι δεν τραβάει το ΠΑΣΟΚ και φοβάται ότι θα υπάρξει τρίτη θητεία για τη ΝΔ – Τι προβλέπει για Τσίπρα και Καρυστιανού
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε χθες το μεσημέρι σε γνωστή ψαροταβέρνα στην Καισαριανή προκειμένου να μιλήσει σε πιο χαλαρό κλίμα με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Σε αρκετά καλή διάθεση, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε ανοιχτά για την πορεία του κόμματος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει και τις εκτιμήσεις του για τις επιδόσεις νέων κομμάτων όπως αυτό της Μαρίας Καρυστιανού ή του Αλέξη Τσίπρα.
Γιάννης Πολυχρονάκος: Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και μια δημιουργική, φωτεινή νέα χρονιά για όλους μας!
Γιορτές στις Κυκλάδες μας σημαίνει φως, παράδοση και πάνω από όλα ανθρωπιά!Εύχομαι οι φετινές μέρες να γεμίσουν κάθε σπιτικό με χαμόγελα, αγάπη και την ελπίδα που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμεΧριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πάρου Κώστα Μπιζά
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πάρου Κώστα Μπιζά
Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, αναφέρει:
«Η Γέννηση του Χριστού αποτελεί το θεμέλιο της πίστης μας και υπενθυμίζει ότι ακόμη και στους πιο δύσκολους καιρούς, η αγάπη, η ελπίδα και το φως μπορούν να νικήσουν το σκοτάδι. Είναι ένα μήνυμα βαθιάς πνευματικότητας και διαρκούς ανανέωσης της σχέσης μας με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο.
Σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι βιώνουν μοναξιά, αβεβαιότητα και πνευματική κόπωση, το φως του Χριστού μας καλεί να ζεστάνουμε με την αγάπη μας τις καρδιές των γύρω μας. Να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, στους ηλικιωμένους, στους ασθενείς, στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Με ανιδιοτελή προσφορά, ταπείνωση και πίστη μπορούμε να μεταμορφώσουμε την κοινωνία μας σε μια κοινότητα αγάπης και ελπίδας.
Ας γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα ευκαιρία πνευματικής αναγέννησης, αλλά και στοχασμού. Να αναζητήσουμε μέσα μας την ειρήνη που φέρνει ο Χριστός, να συγχωρέσουμε, να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Μόνο έτσι το φως των Χριστουγέννων θα αποκτήσει το αληθινό του νόημα.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, πίστη, προσωπική πληρότητα και οικογενειακή θαλπωρή».
Ο Δήμαρχος Πάρου
Κώστας Μπιζάς
Χριστουγεννιάτικες ευχές Συλλόγου "Η Εκατονταπυλιανή"
Από: Anna Protolati <annaprotolati@gmail.com>
Date: Τρί 23 Δεκ 2025, 8:16 μ.μ.
Subject: Χριστουγεννιάτικες ευχές Συλλόγου "Η Εκατονταπυλιανή"
To:
Κατερίνα Μουστάκη: η δημοτική αρχή προσπαθεί να περάσει από την πίσω πόρτα τα υπέροχα τέλη που ξεπερνούν το 600%!!!
Σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η Δημοτική αρχή θα ξανά επιβάλει τα πιο υπέρογκα και εξοντωτικά δημοτικά τέλη στην ιστορία του δήμου! Πρωτοβουλία του Μάρκου Καφούρου για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης που υπηρετούν εξωτερικό
Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Ειναι ντροπη να μας μιλαει για νησιωτικη πολιτικη μια κυβέρνηση που δεν είναι καν σε θέση να δώσει τα ελάχιστα χρήματα του μεταφορικού ισοδύναμου’’
Ιωάννης Μαργαρίτης Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων: Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!
για τα Χριστούγεννα
Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, τα Χριστούγεννα αναδεικνύουν τις αξίες που μας κρατούν ενωμένους: την αλληλεγγύη, την πίστη στις αρχές μας και την ευθύνη απέναντι στον τόπο μας.
Εύχομαι οι ημέρες αυτές να φέρουν σε όλους υγεία, γαλήνη και αφθονία!
Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!
Ιωάννης Μαργαρίτης
Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
Δημοτική Επιτροπή Δήμου Πάρου: Συνεχείς αποφάσεις – Συνεχής δουλειά για την Πάρο που αξίζουμε 2025
Σε τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πάρου προχώρησε στη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, τη λειτουργία του Δήμου και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού.
Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Ταμείο Ανάκαμψης: άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα και για τα νησιά μας.’’
Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τα Χριστούγεννα του 2025
Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς
τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παροναξίας
Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,
«Σήμερον ἡ γῆ ἐλάμπρυνεν· ὁ Οὐρανός ἠνοίχθη, διότι Φῶς ἐτέχθη ἐν Βηθλεέμ.»
Μὲ αὐτοὺς τοὺς λόγους καὶ μὲ πηγαῖο ἐνθουσιασμὸ ὁ Ἅγιος Ἐφραὶμ ὁ Σῦρος
ὑποδέχεται καὶ ἀναγγέλλει τὴν μεγάλη ἑορτὴ τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ, ἡ ὁποία ὄντως
ΤΕΕ: Δημόσιος Διάλογος στο ΤΕΕ για τη διάσωση των καρνάγιων, στο πλαίσιο της 7ης Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συλλόγου Ναυπηγείων-Ταρσανάδων
Την προστασία όλων των καρνάγιων μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικής
πλαίσιο της 7ης Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων
– Ταρσανάδων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στο
Αμφιθέατρο του ΤΕΕ. Στη σχετική πρωτοβουλία καθώς και στην προσπάθεια
στήριξης του κλάδου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας
και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας. Τα ζητήματα που απασχολούν
τον κλάδο έθεσε στη συζήτηση ο Βασίλης Βασιλειάδης, Ναυπηγός –
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου
Ναυπηγείων – Ταρσανάδων (ΠΑΣΝΑΥΤΑ), ζητώντας να βγουν τα καρνάγια από
το «κόκκινο», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, μεταξύ άλλων, ότι «το
κενό που δημιουργείται στην Ελλάδα με τη συρρίκνωση των καρνάγιων το
εκμεταλλεύονται γειτονικές και άλλες χώρες που αναπτύσσονται για να το
καλύψουν». Την πρόοδο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν
καρνάγια – ταρσανάδες τους τελευταίους μήνες, με τη στήριξη του ΤΕΕ,
αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα, ανέλυσε η Α'
Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντωνία Μοροπούλου,
ενώ πολλοί κυβερνητικοί, πολιτικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν
τις απόψεις και τις προσεγγίσεις τους πάνω στα προβλήματα του κλάδου.
Γ. Χατζημάρκος: Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, γαλήνη και φως Προχωρούμε μπροστά, χωρίς να χάνουμε τις αξίες που μας ορίζουν
Αγαπητές συμπολίτισσες,
Αγαπητοί συμπολίτες,
Παραμονές Χριστουγέννων αυτές οι μέρες και τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη σιγουριά και αισιοδοξία.
Ζούμε, ωστόσο, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Σε μια εποχή όπου ο δημόσιος λόγος συχνά δοκιμάζεται, και όπου το λεγόμενο «rage bait» —ένας όρος που αναδείχθηκε διεθνώς ως λέξη της χρονιάς που ολοκληρώνεται— περιγράφει την επιθετικότητα που υποδύεται την άποψη και την τοξικότητα που επιχειρεί να υποκαταστήσει τον διάλογο. Σε μια τέτοια συγκυρία, το να μένει κανείς αμετακίνητος στις αρχές του και να μην επιτρέπει στον "θυμό" των άλλων να καθορίσει τη δική του πορεία, δεν είναι απλώς αρετή. Είναι πράξη ευθύνης.
Ευχές του Φίλιππου Φόρτωμα για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος
Εύχομαι σε όλους τους Κυκλαδίτες & τις Κυκλαδίτισσες και σε όλους τους Έλληνες όπου γης, οι γιορτινές αυτές ημέρες να είναι ξεχωριστές, γεμάτες φως και αγάπη. Ας είναι το 2026 η χρονιά που θα φέρει ευημερία, δύναμη, αισιοδοξία και ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για τα νησιά μας. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, με υγεία και προκοπή!
Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης - Santorini Hoteliers Association
Το παρόν μήνυμα καθώς και τα συνημμένα αρχεία του είναι εμπιστευτικά και προορίζονται μόνο για τους παραλήπτες τους, οι οποίοι βρίσκονται
στη λίστα των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με την ηλεκτρονική διεύθυνση να είναι αυτή που είχαν οι ίδιοι δηλώσει στην
Ένωσή μας ή αποτελεί το κύριο μέιλ της επιχείρησής τους. Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος, ή εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε τις ενημερώσεις μας, σας παρακαλούμε να το διαγράψετε και να μας ειδοποιήσετε ώστε να σας διαγράψουμε απο τη λίστα μας.
Δράσεις με στόχο τη διασφάλιση της Ψυχικής Υγείας στον Αθλητισμό με το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας
Γ. Βρούτσης: «Διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο
πρόληψης, υποστήριξης και ενημέρωσης, για ερασιτέχνες και
επαγγελματίες αθλητές, σε κάθε στάδιο της πορείας τους.»
Δ. Βαρτζόπουλος: «Μέσα από τις δράσεις θα βοηθήσουμε τους
αθλητές για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αθλήματός τους αλλά και της μετέπειτα ζωής τους.»
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας,
Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, για την ανάπτυξη συνεργειών και δράσεων στον τομέα διασφάλισης της Ψυχικής Υγείας στον Αθλητισμό, υπέγραψαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη : Ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο- Η επιμονή των αγροτών σε μια στείρα άρνηση δεν ωφελεί
Όπως κάθε Κυριακή, έτσι και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τα social media ως τον βασικό δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες.
Μέσα από την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει μια άμεση και αμφίδρομη σχέση με όλους τους Έλληνες. Επίσης, σχολιάζει τις εξελίξεις, εξηγεί τις κυβερνητικές επιλογές και δίνει απαντήσεις για όσα διαδραματίζονται στη χώρα, σε μια περίοδο με πυκνή και απαιτητική επικαιρότητα.
Τα κύρια σημεία της σημερινής ανάρτησης
Μίνι απολογισμό με τη λήξη του έτους πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, σε κρίσιμα έργα υποδομής που ειναι πλήρη εξέλιξη στη Νάξο
Από naxospress Μίνι απολογισμό με τη λήξη του έτους πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2026, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Δεκεμβρίου.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας από το βήμα της Ολομέλειας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο σύστημα διαχείρισης και πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων των τελευταίων δεκαετιών.
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιερουσαλήμ - Συνάντηση με Νετανιάχου
Στην Ιερουσαλήμ, ο Ελληνας πρωθυπουργός πρόκειται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

.jpg)









