slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη Νάξο, τόσο για το Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι!».



Ζωντανά από την ηλιόλουστη Νάξο και με φόντο την εμβληματική μας Πορτάρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης, μίλησαν στο «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24 για τις ετοιμασίες των επιχειρηματιών του τουρισμού στο νησί μας για το Πάσχα μα και για το καλοκαίρι που όλο και πλησιάζει!

Μάλιστα, όπως τόνισαν, τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στο νησί μας το Πάσχα και το καλοκαίρι είναι πάρα πολύ θετικά!

«Θα πάμε για μπάνιο στη θάλασσα! Έχει 25-26 βαθμούς εδώ στη Νάξο! Όσο πάει και ανεβαίνει η θερμοκρασία! Σήμερα είναι και το Πάσχα των Καθολικών. Έχει πάρα πολλούς επισκέπτες η Νάξος και όλοι οι επιχειρηματίες ήδη προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ορθόδοξο Πάσχα και για το καλοκαίρι», είπε ο Δ. Καπούνης.

Ο Σ. Καπίρης δήλωσε, από την πλευρά του, πως «από τις κρατήσεις» φαίνεται ότι το Πάσχα θα υπάρξει μία «μεγάλη έξοδος» και οι επισκέπτες στο νησί μας θα είναι πολλοί – «από τώρα έχουν ξεκινήσει και κάνουν τις κρατήσεις τους», όπως είπε. «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «αυξάνονται τα δρομολόγια και των πλοίων και των αεροπλάνων, ενώ από σήμερα οι δύο αεροπορικές εταιρείες που επισκέπτονται τη Νάξο ξεκινούν διπλές πτήσεις (πρωί-απόγευμα). Τέλος, μέχρι σήμερα δεν ίσχυε η έκπτωση των τριτέκνων στα πλοία αλλά από αύριο θ υπάρχει έκπτωση 50% στους τρίτεκνους».

Όσο για τις προσδοκίες για το καλοκαίρι, ο Σ. Καπίρης επεσήμανε: «Προβλέπεται, ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ καλό. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τις ναυτιλιακές αναφέρουν ότι θα ξεπεράσουμε τα 20 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών η Νάξος θα καταφέρει να το αποσπάσει, επειδή οι προορισμοί των νησιών είναι δημοφιλείς. Να τονίσουμε, ακόμη, τα επιτελεία των εταιρειών κάνουν μεγάλες προσπάθειες ούτως ώστε οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (μάλιστα, σε κάποιες περιοχές έχουν μειωθεί οι τιμές). Εδώ είναι το οξύμωρο, ότι η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί όμως οι τιμές των εισιτηρίων διατηρούνται σταθερές».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: