slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Μαργαρίτης Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού : “Ευγνωμοσύνη και αναγνώριση στη προσφορά τους, το έργο τους”



“… Μια εικόνα μου έχει χαραχτεί στο μυαλό. Οι πυροσβέστες μας, με τα πρόσωπά τους κυριολεκτικά καλυμμένα από τον καπνό και τα μάτια τους κατακόκκινα από τις αναθυμιάσεις και την θλίψη….”

Ποιος το αναφέρει αυτό; Ο Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή, αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιόητας, ήταν στο πλευρό των πυροσβεστών. Επί 48 ώρες τώρα, η μάχη με τη φωτιά συνεχίζεται. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν, τα πεζοπόρα και εναέρια μέσα προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά όχι απλά κοιμισμένη αλλά …νεκρή. Περιπολίες, ρίψεις νερών καθότι η ορεινή Νάξος “έχασε” ένα μεγάλο μέρος από την βλάστησή της…https://naxospress.gr/naxos-mikres-kyklades/ioan-margaritis-gia-pyrosvestes-quot-eygnomosyni-kai-anagnorisi-sti-prosfora-toys-to-ergo-toys-quot/

Και όπως σημειώνει στην σημερινή του ανάρτηση “οφείλουμε ως άνθρωποι συνειδητοποιημένοι και ως πολίτες που αγαπάμε τον τόπο μας να θέσουμε ως απόλυτη προτεραιότητα μας την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να στραφούμε σε πρακτικές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στα social media
“Η πυρκαγιά που κατέκαυσε βουνά της ορεινής Νάξου είναι μια καταστροφή που μας έχει συγκλονίσει όλους αφήνοντας πίσω της πραγματική οδύνη για την καταστροφή ενός φυσικού περιβάλλοντος απαράμιλλου κάλλους και σπουδαιότητας. Πανέμορφα τοπία με υπεραιωνόβια δέντρα καταστράφηκαν από τις φλόγες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Μια εικόνα μου έχει χαραχτεί στο μυαλό. Οι πυροσβέστες μας, με τα πρόσωπά τους κυριολεκτικά καλυμμένα από τον καπνό και τα μάτια τους κατακόκκινα από τις αναθυμιάσεις και την θλίψη. Η ευγνωμοσύνη μας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν είναι τεράστια και ο σεβασμός και η αναγνώριση στο πρόσωπο και στο έργο τους απόλυτη. Ήταν αυτοί που μαζί με τα εναέρια μέσα κατόρθωσαν να σβήσουν την φωτιά και για τρίτη ημέρα σήμερα στέκονται ακοίμητοι φρουροί ασφαλίζοντας την περιοχή από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Καίριας και ουσιαστικής σημασίας ήταν η υποστήριξη και η βοήθεια που παρείχαν όλες οι ομάδες έκτακτης ανάγκης, οι αστυνομικοί μας και η πολιτική προστασία. Οι συντονισμένες και ακατάπαυστες ενέργειες τους διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σωστή διαχείριση της κατάστασης και στη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων. Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν εξαιρετικής δυσκολίας και το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα ήταν αδιαμφισβήτητα αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές συγκινητική ήταν η ενότητα και η εγρήγορση που επιδείξαμε ως Νάξιοι. Όλοι μαζί ανεξαιρέτως, οι πυροσβέστες, οι υπηρεσίες ασφαλείας, οι εθελοντές, οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές συνεργάστηκαν στενά για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή και να προστατεύσουν την περιοχή. Μέσα από αυτήν την δραματική κατάσταση αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά, λοιπόν, η ανάγκη για ενότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία. Όλοι Μαζί Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις και να βρούμε λύσεις.

Τέλος οφείλουμε ως άνθρωποι συνειδητοποιημένοι και ως πολίτες που αγαπάμε τον τόπο μας να θέσουμε ως απόλυτη προτεραιότητα μας την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να στραφούμε σε πρακτικές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας”.

Διαβάστε 


Δεν υπάρχουν σχόλια: