slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ - MicroDances: 20 Ιουλίου στον Πύργο Μπαζαίου,

Το Φεστιβάλ Νάξου στη μακρόχρονη πορεία του διατηρεί σταθερά τον προσανατολισμό του στην ποιότητα και το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, μέσα από εκλεκτές επιλογές διακεκριμένων εκπροσώπων από όλο το φάσμα των τεχνών και συνεργασίες με αναγνωρισμένους πολιτιστικούς φορείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με στόχο πάντα την ψυχαγωγία, την αισθητική και πνευματική ανάταση, το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ τοπικό και διεθνές κοινό που βρίσκεται το καλοκαίρι στο νησί, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς ή άλλους περιορισμούς. Για είκοσι τρία χρόνια το Φεστιβάλ παραμένει η μεγάλη πολιτιστική γιορτή για το νησί και τις Κυκλάδες, και ο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού στη Νάξο. Οι δράσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Πύργο Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα, ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει, εμπνέει και αναδεικνύει τα πρόσωπα και τα γεγονότα.

Το Φεστιβάλ Νάξου τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη τοπικών και μη χορηγών, φίλων και εθελοντών.



Στέλιος Κρασανάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μάριος Βαζαίος, Διεύθυνση Παραγωγής

Ιούνιος 2023



ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ 2023

ΧΟΡΟΣ



MicroDances | Πε.20/7 | Ώρα 20.00

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει τέσσερα MicroDances, σύντομες παραστάσεις χορού (διάρκειας περίπου 10 λεπτών), σε χορογραφίες Γιάννη Νικολαΐδη, Έλενας Κέκκου και Κωνσταντίνου Ρήγου. Οι τέσσερις χορευτικές εγκαταστάσεις Ιππότης της ασφάλτου, Ενεργό κίνητρο, Forget me not και Μπολερό, σχεδιασμένες για έναν χορευτή και περιορισμένο χώρο, θα πραγματοποιηθούν στο Πύργο Μπαζαίου. Στόχος η ανάδειξη του χορού ως δημόσιας τέχνης και η συνδιαλλαγή του με τόπους ή χώρους που παρουσιάζουν σημαντικό ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Ιππότης της ασφάλτου
Χορογραφία: Γιάννης Νικολαΐδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μανώλης Μανουσάκης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Χορεύει: Μαργαρίτα Κώστογλου

Ενεργό κίνητρο
Χορογραφία: Έλενα Κέκκου
Μουσική: Αντώνης Βλάχος
Χορεύει: Έλενα Κέκκου

Forget me not
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Σαξόφωνο: Γκουίντο ντε Φλάβιις
Χορεύει: Βαγγέλης Μπίκος

Μπολερό
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Μωρίς Ραβέλ
Χορεύει: Βαγγέλης Μπίκος

Συνδιοργάνωση: Εθνική Λυρική Σκηνή - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Φεστιβάλ Νάξου.

Είσοδος ελεύθερη









Δεν υπάρχουν σχόλια: