slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H πρώτη δημόσια εμφάνιση Τσίπρα μετά την παραίτηση -Αποδεκατισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τα αμήχανα βλέμματα [εικόνες]

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα με τη νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτησή του, έγινε σήμερα στη Βουλή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπεύδουν να τον χαιρετήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη Βουλή με αποδεκατισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, με μόλις 47 βουλευτές, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη Βουλή (εκλογές 2019) η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμούσε 86 βουλευτές.
Στην τελετή ορκωμοσίας, στην πρώτη θέση των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και δίπλα του η Όλγα Γεροβασίλη και ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.



Παρά τα χαμόγελα που αποτυπώθηκαν σε κάποιες από τις φωτογραφίες στην ορκωμοσία, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έκδηλη αμηχανία, με τις εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι σε πλήρη εξέλιξη.







Για τη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση του μεταβατικού επικεφαλής της Κ.Ο, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, έχει αναλάβει ο Σωκράτης Φάμελλος, τη τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο ο Διονύσης Καλαματιανός και τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Να σημειωθεί ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.


Στις 3 Σεπτεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου!


Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο και η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι.


Εάν υπάρξουν περισσότεροι η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: