slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Β. Κατσαράς: “Στο νησί μας οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές”

|Αυξήσεις πάνω από κάθε προσδοκία καταγράφει από νωρίς φέτος η Νάξος στις κρατήσεις, με τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού να είναι ανοιχτές στο 100%, καταγράφοντας ήδη άνοδο στην επισκεψιμότητα, ακόμη και σε σχέση με την περυσινή χρονιά όταν και το “κοντέρ” έδειξε +4,8% σε σχέση με το εξαιρετικό 2019.

Όπως είπε στο GRTimes, ο κ. Ευάγγελος Κατσαράς,  και naxospress.gr  ο αντιδήμαρχος δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που είναι αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν ανοίξει σταδιακά από τον Απρίλιο και σήμερα πλέον λειτουργούν στο 100%, με την κίνηση να είναι καθημερινά πάρα πολύ καλή, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν σκεφτεί κανείς πως οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται ήδη από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ο ίδιος επισήμανε πως η κίνηση στη Νάξο συμβαίνει τη στιγμή που κάποιοι άλλοι δημοφιλέστεροι προορισμοί έχουν λίγο “καθίζηση” και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν σε αυτό είναι πως πρόκειται για έναν οικονομικά προσιτό προορισμό, με πολύ καλές τιμές και εξαιρετικό φαγητό.

“Οι υπηρεσίες μας έχουν αναβαθμιστεί γενικότερα. Και τα καταλύματα και τα εστιατόρια είναι τόσο καλά, που είτε πας Μύκονο, είτε Σαντορίνη, είτε Νάξο, δεν βλέπεις διαφορές, αλλά στο νησί μας οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές, γιατί εμείς παράγουμε κιόλας προϊόντα” τονίζει ο κ. Κατσαράς.

Τέλος ανέφερε πως οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά και για το διάστημα μετά τον Αύγουστο, οπότε όπως είπε, η τουριστική σεζόν στον δήμο αναμένεται να επιμηκυνθεί και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Να σημειωθεί πως η δημοφιλής εφημερίδα New York Post σε πρόσφατο άρθρο της, έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για διακοπές το 2023, προτείνοντας μάλιστα ως τους πρώτους δύο κορυφαίους προορισμούς, τη Σίφνο και τη Νάξο.

Για τη Νάξο ειδικότερα, το μέσο θεωρεί πως είναι εκείνο το είδος του προορισμού που είναι ελκυστικό, όχι μόνο για όσους αναζητούν το φως του ήλιου και τη νυχτερινή ζωή, αλλά και για όσους θέλουν να βιώσουν την αυθεντική Ελληνική κουλτούρα.

Αντίστοιχη πρωτιά είχε το νησί και πέρυσι, στον κατάλογο του βρετανικού τουρισμού Travel Weekly με τους τρεις επικρατέστερους εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: