slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υψηλή προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία είναι τα έργα πνοής για τα νησιά μας.

Το βιοτικό επίπεδο στις Κυκλάδες έχει ανέβει αρκετά σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από δεκαετίες. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για το κίνδυνο που ελλοχεύει από την επερχόμενη ροή επενδύσεων η οποία πρέπει να είναι εξορθολογισμένη και να σέβεται το περιβάλλον και τον χαρακτήρα των νησιών μας. Τα νησιά θα πρέπει να αξιολογούνται και σε σχέση με το βάρος των υποδομών που μπορούν να σηκώσουν.


            Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πρόγραμμα για τις Κυκλάδες. Οι Κυκλαδίτες θέλουν συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα τους. Θέλουν και δικαιούνται έργα πνοής για τον τόπο τους. Οι Κυκλάδες είναι ένα συγκρότημα νησιών με όλα τα προβλήματα της νησιωτικότητας και δεν μπορούν να αντέξουν πειραματισμούς. Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε κρίσιμους στόχους για την ανάπτυξη και ευημερία των νησιών μας. Μπορεί να υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις, έγιναν όμως και συνεχίζουν να γίνονται σημαντικά έργα υποδομής που δίνουν λύσεις για την ανάπτυξη των Κυκλάδων αλλά και την καθημερινότητα των νησιωτών.


          Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έσοδα που προσφέρουν τα νησιά των Κυκλάδων στο ελληνικό κράτος μέσω του τουρισμού είναι τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα. Τα έργα λοιπόν πνοής και οι υποδομές σε όλους τους τομείς δεν είναι απλώς μια ηθική υποχρέωση προς τους Κυκλαδίτες αλλά αποτελούν δημόσιες επενδύσεις που προσφέρουν το 20% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Οι Κυκλάδες είναι η βιτρίνα του τουρισμού της χώρας ως ένα σύμπλεγμα νησιών με μοναδικές ιδιαιτερότητες.


  Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την ανάπτυξη και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων που με μοντέρνες πλέον μεθόδους έχουν επανέλθει δυναμικά στην παραγωγή εισοδήματος σε πολλά νησιά.

 Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την επαναλειτουργία και σταθερή πλέον πορεία στην λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας στις Κυκλάδες ,τα Ναυπηγεία της Σύρου.


     Γνωρίζοντας όλοι τα προβλήματα της νησιωτικότητας είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα νησιά μας. Η ωριμότητα των νησιωτών θα μας δικαιώσει και στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας αλλά και οι ενέργειες μας μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρες. Οι κάτοικοι των νησιών θα εμπιστευτούν και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο όλοι αναγνωρίζουν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχουμε την τόλμη να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες και να τους πούμε την αλήθεια.

  

       Με σαφήνεια η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε και συνεχίζει να εκτελεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει προσδώσει στην Ελλάδα σταθερότητα και δυναμική. Εύκολες λύσεις, σε δύσκολες προκλήσεις δεν υπάρχουν. Βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, παίρνουμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τον τόπο για να διασφαλίσουμε ένα σταθερό και καλύτερο αύριο για όλους μας.


        Σας καλώ στις 21 Μαΐου να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, ο οποίος για την Νέα Δημοκρατία αποτελεί μονόδρομο για την ευημερία των Κυκλάδων. Με την σταθερότητα και την σοβαρότητα που αξίζει σε όλες τις Κυκλαδίτισσες και όλους τους Κυκλαδίτες.

         

        Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που δίνει ρεαλιστικές και πραγματικές μάχες για τα συμφέροντα των νησιών μας.



Ανθή Χαλκιά

Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με την Νέα Δημοκρατία.







σας επισυνάπτω δελτίο τύπου προς δημοσίευση.


σας ευχαριστώ εκ των προτέρων



Με  εκτίμηση

Ανθή Χαλκιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: