slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Ι. Κουφόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου : Απαιτούμε από - Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος - την ίση αντιμετώπιση των χωριών μας με τη συνδρομή της

 

Την απομόνωση των ορεινών   χωριών  του νησιού θίγει με ανακοίνωση του ο  πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου  Γιώργος Κουφόπουλος. Η αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ  κατά την  χειμερινή  άλλα  ειδικά την καλοκαιρινή  περίοδο είναι ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των κατοίκων των ορεινών χωριών αναφέρει ο  πρόεδρος του Συλλόγου  Γιώργος Κουφόπουλος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το καλοκαίρι σιγά σιγά πλησιάζει. Το νησί μας με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν και φέτος θα είναι μέσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς.
Ευχόμαστε όλα να πάνε κατ' ευχή και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που όλοι προσδοκούμε.

Εμείς απλά τώρα που είναι ακόμη νωρίς θα θέσουμε ένα αίτημα που αφορά το χωριό μας την Κόρωνο αλλά και γενικότερα τα χωριά από την Απείρανθο και μετά. (παρακαλώ μη βιαστείτε να πείτε ότι θέλω να έρθω σε αντιπαλότητα, ή να διαχωρίσω το νησί μας).

Γνωρίζουμε ότι πιθανόν για το ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ τα δρομολόγια από την Απείρανθο και μετά να κρίνονται ασύμφορα και το σεβόμαστε, όμως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό η συγκοινωνία να είναι το ίδιο συχνή γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη των χωριών.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να φροντίσει για την επιδότηση των δρομολογίων από την Απείρανθο έως τον Απόλλωνα τουλάχιστον τη θερινή περίοδο!

Ελπίζουμε φέτος και κάθε καλοκαίρι να δούμε λεωφορεία να περνάνε όχι μόνο δύο φορές την ημέρα.

Δεν μπορεί κανείς επισκέπτης να είναι υποχρεωμένος να έρθει σε κάποιο από τα χωριά αυτά το πρωί και να φύγει το απόγευμα. Δεν είναι σωστό, με τόσα πλοία που φτάνουν στο νησί να μην υπάρχει η δυνατότητα να φτάσεις στο χωριό σου αν δεν έχεις αυτοκίνητο.

Αιτούμαστε λοιπόν (θα μπορούσα να πω απαιτούμε) την ίση αντιμετώπιση των χωριών μας με τη συνδρομή της Πολιτείας.

Γιώργος Ι. Κουφόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: