slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης: «Πώς θα ζήσουν οι παραγωγοί;» | Η. Κύλης: «Τόσο πρέπει να δώσουμε τα αμνοερίφια!».

 

Για την τιμή που θα πουληθεί από τον παραγωγό το πεντανόστιμο και εκλεκτό αρνί και κατσίκι της Νάξου τώρα το Πάσχα μίλησαν, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Ηλίας Κύλης.

Αρχικά, ο Δ. Καπούνης διευκρίνισε ότι η παραγωγή αμνοεριφίων στο νησί μας έχει πάει καλά, ενώ αριθμός τους διατέθηκε τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες. 

Ερωτηθείς, κατόπιν, για την τιμή του προϊόντος εν όψει της πασχαλινής περιόδου, ο Ηλίας Κύλης τόνισε: «Τα ζώα έχουν τα έξοδά τους. Έχουν αυξηθεί τα πάντα και η ανομβρία θα μας τελειώσει. Εμείς, για να ορθοποδήσουμε (κι όχι για να βγάλουμε κέρδος, καθώς η κατάσταση έχει φύγει εκτός ελέγχου κι έχουμε καταστραφεί), πρέπει τα αμνοερίφια να φύγουν από τον παραγωγό στα 9 ευρώ».

Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν θα φθάσει στον καταναλωτή στα 12,5 με 13 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τον Δ. Καπούνη, ο οποίος τόνισε ότι η δεδομένη αύξηση σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στα πολύ αυξημένα κόστη των παραγωγών. «Αν δεν πάρουν τώρα κάτι οι παραγωγοί, πώς θα ζήσουν; Όλοι είναι χρεωμένοι!», υπογράμμισε ο Δ. Καπούνης.

Τέλος, ο Ηλίας Κύλης επεσήμανε ότι στη Νάξο θα σφαγούν γύρω στις 25-30 χιλιάδες αμνοερίφια φέτος το Πάσχα, ενώ ο Δ. Καπούνης στάθηκε, για άλλη μία φορά, στην προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου να κατοχυρώσει ως προϊόν Π.Ο.Π. το αρνί και το κατσίκι του νησιού μας, των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού.

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: