slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Έπαρχου και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κ. Μπιζά στον Δήμαρχο Μάρκου Κωβαίου

 Ο κ. Κωβαίος καλά θα κάνει να είναι περισσότερο προσεκτικός όταν προβαίνει σε ανακοινώσεις που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρως, σε μια περίοδο όπως η τρέχουσα που το νησί μας πενθεί την απώλεια ανθρώπινων ζωών που δεν θα έπρεπε ουδόλως να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής καπηλείας.

Οι ευθύνες και οι αιτιάσεις που επιχειρεί να μεταθέσει στον Έπαρχο κ. Μπιζά και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Π.Ε. Κυκλάδων (για την περίοδο 9.9.19 – 19.2.21), σε καμία περίπτωση δεν αφορούν σε αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κ.Υ., Π.Ι., Π.Π.Ι.) που ως γνωστό ανήκουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας. Ως εκ τούτου η Περιφέρεια ούτε διορίζει γιατρούς, ούτε εκτελεί διακομιδές ασθενών, αλλά ούτε ιδρύει και στελεχώνει νοσοκομεία.

Αρμοδιότητα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας είναι η εφαρμογή της υγειονομικής νομοθεσίας κυρίως με τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των ιδιωτικών ιατρείων, των φαρμακείων, των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και η εξασφάλιση της υγιεινής του περιβάλλοντος.

Συνεπώς ο συντάκτης του δελτίου τύπου του συνδυασμού «Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη» ή έχει πλήρη άγνοια σχετικά με τους τομείς αρμοδιότητας του 1ου και του 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης, ή ψεύδεται ηθελημένα επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία του Παριανού λαού σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας περίθαλψης.

Είναι προφανές ότι ο φόβος απώλειας της εξουσίας έχει προκαλέσει πανικό σε κάποιους. Επειδή όμως έχουμε δρόμο μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνιστούμε ψυχραιμία γιατί ζούμε σε μικρό τόπο όπου η κοινωνική συνοχή δεν είναι μόνο ευχή αλλά και προαπαιτούμενο για τα πολιτικά πράγματα του τόπου μας.

                                                                                                         

Από το Γραφείο Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: