slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος: Απαντάμε στο μηδενισμό και τη μιζέρια με σοβαρότητα και έργο . Απευθύνω έκκληση να αφήσουν το νησί να προχωρήσει μπροστά και όταν έρθουν οι εκλογές θα κριθούμε όλοι.


Με σοβαρότητα και έργο απαντάμε στο μηδενισμό και τη μιζέρια
Ο καθένας κάνει στη ζωή του επιλογές και λειτουργεί με βάση τις προσωπικές του αρχές και αξίες.
Οι φιλοδοξίες, θεμιτές. Οι διαφορές, σεβαστές.
Όμως κάποια στιγμή πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο μηδενισμός, η μιζέρια και η συνειδητή υπονόμευση του “καλού” του νησιού δεν βοηθάει κανέναν.
Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Προσωπικά, έχω επιλέξει αυτά τα χρόνια να απαντάω στην κριτική της αντιπολίτευσης, και ειδικά της παράταξης του κ. Κροντηρά, μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια με θεσμικό τρόπο και να αποφεύγω τις δημόσιες αντεγκλήσεις, γιατί προσωπικά έχω ως προτεραιότητα την ενότητα του νησιού και κυρίως την παραγωγή έργου.

Η τελευταία όμως ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κροντηρά ξεπέρασε κάθε όριο.

Καταρχάς

, ξεκινάω από τα “πιο ανώδυνα” και πηγαίνω στα πιο σοβαρά.

Γίνεται κριτική για το πότε συνεδριάζουμε, για την ώρα που συνεδριάζουμε.

Απάντηση: Συνεδριάζουμε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ενημερώνουμε εγκαίρως και θεωρούμε ότι από τη στιγμή που κάποιος μας έχει εκλέξει οφείλουμε να βρισκόμαστε στα Δημοτικά Συμβούλια.

Δεύτερον, η κριτική όπως είπα είναι θεμιτή, και πολλές φορές βοηθάει, αλλά ακόμα περισσότερο βοηθάει η εναλλακτική πρόταση.

Και δυστυχώς για την Τήνο, και δυστυχώς για το Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη του κ. Κροντηρά δεν φέρνει προτάσεις, παρά μόνο επιδίδεται σε παραφιλολογίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρω το αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εναντίωσή της στη ματαίωση του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020, γεγονός το οποίο συνέβη σε όλη την Ευρώπη, το αίτημα για σύγκληση Δ.Σ., γιατί τάχα η Πολεοδομία θα πήγαινε στη Σύρο κ.α.

Τρίτον, μου ασκείται προσωπική κριτική γιατί λαμβάνω οδοιπορικά για τις επισκέψεις που κάνω εκτός Τήνου για ζητήματα του νησιού.

Καταρχήν έχω κάνει πολλά ταξίδια για τα οποία δεν έχω λάβει οδοιπορικά.

Κατά δεύτερον, το σύνολο των οδοιπορικών (που καλύπτουν…) για πλέον των 50 ταξιδιών που έχω κάνει τα 4 τελευταία χρόνια είναι 5.000 ευρώ.

Αυτό που δεν λέει ο κ. Κροντηράς, ίσως γιατί τον ενοχλεί, είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των ταξιδιών είναι η διασφάλιση πλέον των 20 εκατ. ευρώ για έργα στο νησί, το μεγαλύτερο ποσό που έχει διασφαλίσει ποτέ Δημοτική Αρχή.

Γιατί ενοχλείται ο πρώην Δήμαρχος για το γεγονός ότι εμείς διασφαλίσαμε 20 εκατ. ευρώ;

Και πάμε τώρα στο τελευταίο που αποδεικνύει τη συνειδητή υπονόμευση της αντιπολίτευσης στα συμφέροντα του Τηνιακού λαού.

Είναι αυτονόητο ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσει κάθε Δήμος είναι η καθαριότητα.

Και είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως και άλλες κατά το παρελθόν τα έχει καταφέρει.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι σε συνεργασία με τον ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δημοπρατήσαμε στα τέλη Αυγούστου την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και Μονάδας Κομποστοποίησης στη θέση Κασόνι, ύψους 6.526,952,37 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο δρομολογήθηκε η οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί μας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΥ (Μεταβατική Περίοδος) προνοήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση 1.125.000 €, το οποίο αφορά την Επεξεργασία 15.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων. Το έργο αυτό μετά από πολύμηνη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, συμβασιοποιήθηκε στις 09.07.2021 και εκκρεμεί η Περιβαλλοντική αδειοδότηση του.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση που τάχα κόπτεται για την διαχείριση απορριμμάτων καταψήφισε την παράταση της μίσθωσης του αδειοδοτημενου ακινήτου στο οποίο γίνεται η δεματοποίηση με ουσιαστικό κίνδυνο να μην μπορεί να υλοποιηθεί η μεταβατική περίοδος και να κινδυνεύσει σοβαρά το νησί να έχει πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δηλαδή, ο κ. Κροντηράς επιλέγει να υπονομεύσει τη διαχείριση των απορριμμάτων για να δημιουργήσει πρόβλημα στη Δημοτική Αρχή, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Απευθύνω έκκληση να αφήσουν το νησί να προχωρήσει μπροστά και όταν έρθουν οι εκλογές θα κριθούμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: