slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαφτάρ: Επαίσχυντη η συμφωνία της Τρίπολης με την Τουρκία


Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλιφά Χαφτάρ, εξαπέλυσε επίθεση στην Τουρκία για τον ρόλο της στη χώρα του και τις επιδιώξεις της μέσω του συμφώνου της με την κυβέρνηση της Τρίπολης, απειλώντας την με τη διεξαγωγή «ενός αποφασιστικού πολέμου για την απελευθέρωση της χώρας» από την στρατιωτική παρουσία της.
Μιλώντας στην πόλη Αλ Γιούφρα είπε: «Ολες οι ειρηνικές προσπάθειες που είχαν στόχο να οδηγήσουν στην αποχώρηση των κατακτητών απέτυχαν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δώσουμε μια αποφασιστική μάχη, ανεξάρτητα από το κόστος και τον χρόνο, χωρίς δισταγμό και με όλες μας τις δυνάμεις. Η κυβέρνηση διέπραξε προδοσία. Πρέπει να πάμε σε αποφασιστικό πόλεμο για την απελευθέρωση της χώρας από μισθοφόρους».

Ο Χαφτάρ αναφέρθηκε σε Τούρκους μισθοφόρους που επιδιώκουν να πάρουν τους πόρους της χώρας, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντες συμφωνίες με κόμματα που πούλησαν την τιμή τους».

«Δεν είμαστε πολεμοκάπηλοι, επιδιώκουμε ειρήνη και συνεργασία με λαούς και δεσμούς που βασίζονται στον σεβασμό και τα αμοιβαία συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε στη Λιβύη να είναι ανοιχτό έδαφος για αποικιακές δυνάμεις που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις δικές τους κρίσεις, διεκδικώντας τον πλούτο του λιβυκού λαού», σημείωσε, τονίζοντας πως ο Λιβυκός λαός πρέπει να βασίζεται μόνο «στον εαυτό» του για «καθορίσει ελεύθερα τη μοίρα» του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: