slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Όλα έχουν επιδοτηθεί, στον πρωτογενή τομέα τίποτα!» | Ο Δ. Καπούνης στις «Πρωινές Διαδρομές»

 Στον «αέρα» της εκπομπής «Πρωινές διαδρομές» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης
Αρχικά, κατήγγειλε γι' άλλη μια φορά τα παράνομα «βαπτίσματα» του θησαυρού της ναξιώτικης γης που τόσο κακό κάνουν στον παραγωγό και στο προϊόν και για τα οποία οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιηθούν.
Κατόπιν, στάθηκε στο γεγονός ότι η ακρίβεια έχει επηρεάσει (και) την παραγωγή της πατάτας, κάτι που άμεσα επηρεάζει την τελική τιμή του προϊόντος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το 2021 το κόστος ανά κιλό του παραγωγού για την πατάτα ήταν 18-22 λεπτά, αλλά φέτος ήταν 36-40. Τα λιπάσματα, το πετρέλαιο, το ρεύμα, όλα έχουν ανέβει». 
Ερωτηθείς, τέλος, ποιο θα μπορούσε να είναι το ανάχωμα σε όλα αυτά τα προβλήματα, ο Δ. Καπούνης επανέλαβε την έκκλησή του προς την Πολιτεία να στηρίξει με επιδοτήσεις τον πρωτογενή τομέα. «Όλα έχουν επιδοτηθεί! Στην κτηνοτροφία, επιδοτήθηκε τίποτα; Σας απαντώ: τίποτα δεν έχει επιδοτηθεί! Για παράδειγμα, τα μεταφορικά έχουν διπλασιαστεί κι είμαστε και δήμος με πολλά νησιά, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε!», ήταν τα λόγια του.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στις «Πρωινές Διαδρομές» στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: