slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκπληξη από “Καθημερινή” και “Δημοκρατία”

… στα σημερινά μονοθεματικά πρωτοσέλιδα για τις φρεγάτες του υπόλοιπου κυριακάτικου Τύπου
Σχεδόν μονοθεματικός ο σημερινός Κυριακάτικος Τύπος αφού τα περισσότερα πρωτοσέλιδα έχουν βγει με το ίδιο θέμα για το πώς “κλείδωσε” η συμφωνία με τους Γάλλους για τις φρεγάτες… Από το “Βήμα” που αποκαλύπτει τους διαλόγους Μητσοτάκη – Μακρόν, και το “Πρώτο Θέμα” που – επίσης, αποκαλύπτει το παρασκήνιο, μέχρι τη ” Real news”και τον “Ελεύθερο Τύπο”.
Αυτό όμως που εκπλήσσει στον σημερινό κυριακάτικο Τύπο είναι το πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής” η οποία διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους που επικεντρώνουν στις φρεγάτες, και αναδεικνύει ένα οικονομικό θέμα με σημαντικές λαϊκές προεκτάσεις, όπως είναι η ακρίβεια που έχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη του πολίτη… Κάνοντας λόγο για “Σοκ στην ελληνική παραγωγή” από τις ανατιμήσεις στις εισαγόμενες πρώτες ύλες! Θέμα που δεν το λες και φιλικό για την κυβέρνηση!

Επιπλέον όμως έκπληξη – και ίσως μεγαλύτερη από την

“Καθημερινή”, προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Δημοκρατίας” που αντίθετα με ό,τι έχει συνηθίσει το αναγνωστικό της κοινό, να επιτίθεται δηλαδή στην κυβέρνηση, σήμερα βγαίνει με το θέμα των φρεγατών κάνοντας λόγο για “Ανίκητες φρεγάτες” για “Εξωπραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες” και για “Τεχνολογικό άλμα πέντε δεκαετιών στην άμυνα της χώρας”! Μόνο μπράβο στον πρωθυπουργό δεν χτύπησε στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα του αντικυβερνητικού εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη! Βεβαίως το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας συνάδει με τα εθνικοπατριωτικά της αισθήματα, αλλά και με την υψηλή παραδοσιακά στήριξη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις… Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα πρωτοσέλιδο μετά από άπειρα πρωτοσέλιδα, φιλικό προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη (που εξασφάλισε και υπέγραψε μια ισχυρή συμφωνία)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: