slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα περί «παράλληλης» καταγραφής κρουσμάτων – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ



Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα από τον ΕΟΔΥ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, σε ο οποίος θα διερευνήσει την αλήθεια η μη των δημοσιευμάτων αυτών, ενώ ήδη η Πολιτική Προστασία ( Νίκος Χαρδαλιάς) αλλά και ο ΕΟΔΥ ( Παν. Αρκουμανέας) έχουν διαψεύσει τα αναφερόμενα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων και λοιπά.

Αρκουμανέας: Απαράδεκτα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, απάντησε για τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε τα δημοσιεύματα ως απαράδεκτα και κακόβουλα.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ήταν «παρών» στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, λέγοντας αρχικά: «Θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής ασθενών Covid-19».

Στη συνέχεια ο κ. Αρκουμανένας μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου στις 18:00 κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία.

Κάποιες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες. Φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Και εκείνου καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς Covid-19».

Δεν υπάρχουν σχόλια: