slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου: "Πολιτική εκδήλωση/συζήτηση για την κατάρρευση των δικαιωμάτων εργαζομένων & συνταξιούχων"

 

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εκδικείται τους εργαζόμενους ψηφίζοντας νόμους κόλαφους που καταργούν κλαδικές συμβάσεις, καταργούν το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία, συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν την 13η σύνταξη για όλους και για πάντα,

 

την ίδια ώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή των μνημονίων, εφαρμόζει πολιτικές ακραίας μονομέρειας και αύξησης των ανισοτήτων, αφαιρεί εισόδημα από τους χαμηλοσυνταξιούχους για να κάνει μικρές αυξήσεις στους συνταξιούχους των ανώτερων κλιμακίων, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, τους συνταξιούχους και τους φορολογούμενους πολίτες.

 

Και τώρα φέρνει στην βουλή το νέο Πτωχευτικό Κώδικα με τον οποίο καταργεί κάθε ευκαιρία σε όποιον πολίτη χρωστάει να σταθεί στα πόδια του, να ασκήσει το επάγγελμά του, ένα νομοσχέδιο που όχι απλά δεν σταθμίζει τις αντικρουόμενες ανάγκες πιστωτών και οφειλετών, αλλά βλέπει μόνο την όψη της μίας πλευράς, αυτής των τραπεζών.

 

Η κυβέρνηση κάνει πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Σήμερα, η ανάγκη για ενημέρωση και αντίδραση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

 

Σ' αυτό το περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση ενημέρωσης

 

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 7:00μμ

στην αίθουσα «Ρίτσου» του Πνευματικού Κέντρου Σύρου-Ερμούπολης,

 

Εισηγητές:

Διονύσης Τεμπονέρας (εργατολόγος, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας), Γρηγόρης Μισκεδάκης (εργατολόγος), και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος

 

Καλούμε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να συζητήσουμε.

 

(Προσέλευση με μάσκες/τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για covid-19)

 

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: