slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Τηλεδιάσκεψη ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων»



Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 4 Απριλίου, από τις 19:00 έως 21:00, τηλεσυνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Χρήστου Καφτηράνη, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. και τα μέλη της. Ο κ. Καφτηράνης απηύθυνε πρόσκληση και στους Βουλευτές του Νομού να συμμετάσχουν, εκ των οποίων συμμετείχε μόνο ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας.


Η θεματική ήταν ελεύθερη, αλλά εκ των πραγμάτων και της διαμορφωθείσας κατάστασης επικεντρώθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού που ενέσκηψε. Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες έδωσε το λόγο στον Βουλευτή Φίλιππο Φόρτωμα, ο οποίος ενημέρωσε για τις ενέργειες του· κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή της ψηφιακής υγείας και τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Ακόμη αναφέρθηκε σύντομα για όλα τα προβλήματα που διαπίστωσε ότι υπάρχουν στις Κυκλάδες, όπως και στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί σε Σύρο και Μύκονο, καθώς και στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ο ίδιος ανέλαβε για θέματα υγείας που αφορούν στα νησιά των Κυκλάδων.
Στη συνέχεια όλοι οι Πρόεδροι μίλησαν, ο καθένας για την περιοχή του και τα προβλήματα που υπάρχουν.
Από πλευράς μου ενημέρωσα για την κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της υγείας, στην Πάρο και Αντίπαρο και ζήτησα από τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα και τον Πρόεδρο της ΝΟ.ΔΕ. Κυκλάδων να πιέσουν για τον διορισμό, τάχιστα, Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής στο Κ.Υ. Πάρου.
Η συζήτηση έκλεισε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα με τη διαβεβαίωση όλων ότι θα συμβάλουμε όλοι, ο καθένας από τη δική του πλευρά, στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.
Είναι προφανές για όλους ότι τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Πολιτεία, καθώς τα επίσημα ιατρικά στοιχεία εξάπλωσης του ιού, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν γεωμετρική διασπορά του, που κανένα σύστημα υγείας, όσο άρτιο κι αν είναι, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Πόσο μάλλον σε εμάς στις Κυκλάδες, που χρόνιες ανεπάρκειες και παθογένειες δυναμιτίζουν την ήδη ευάλωτη ατμόσφαιρα, με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα (ένα στη Σύρο και δυο στη Μύκονο). Γι’αυτό προσέχουμε, περιορίζουμε στο ελάχιστο μετακινήσεις, αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Κυκλάδων Χρήστο Καφτηράνη για την πρωτοβουλία, θερμές ευχαριστίες στον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα για τη συμμετοχή του και την ενεργή παρουσία του στη τηλεδιάσκεψη.

Η Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ.
Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: