slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θανάση, εκτός από εμπαθής είσαι υποκριτής και αγνώμων: Εμφυλιοπολεμικό άρθρο από τον συνεργάτη του Τσίπρα, Θ. Καρτερό


Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ, το μίσος και η εμπάθεια είναι το τελευταίο που έχουμε ανάγκη τέτοιες εποχές και τέτοιες μέρες. Ας είναι καλά όμως κάποιοι ασυγκράτητοι. Που κουβαλάνε ακόμα μέσα τους την ήττα στον εμφύλιο, που δεν έχουν χωνέψει ακόμα την Βάρκιζα και κυρίως δεν έχουν καταλάβει ακόμα, πως από τα σαλόνια της εξουσίας βρέθηκαν να
ζητιανεύουν μια στιγμή προσοχής. Οι «απόψεις» τους δεν συγκινούν πια κανέναν. Αντιθέτως μεγαλώνουν την αποστροφή προς αυτό που συγκρότησε την μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης. Την ΠΦΑ. Αλλά η φύση τους δεν τους επιτρέπει να ανέχονται να περνούν αδιάφοροι και απαρατήρητοι. Και καταφεύγουν στην ωμή πρόκληση. Όσο κι αν τους εκθέτει. Όσο κι αν αποκαλύπτει το δηλητήριο που κουβαλούν μέσα τους και τους καθιστά δημόσιο κίνδυνο.
ΜΙΑ «ΚΥΡΙΑ» από την Μυτιλήνη με γνωστό πολιτικό όνομα (Μ. Βουνάτσου) και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μες την κτηνώδη άγνοια της, τόλμησε και είπε φωναχτά-έγραψε στο twitter-αυτό, που είναι φανερό, πως σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους: «Όταν «ισοφαρίσουμε» τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου, άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς. Συν τέσσερεις από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα. Στους εξήντα επτά φτάσαμε. Αν θα λογαριαστούμε λέει;» Στο προφίλ της εν λόγω «αγωνίστριας» υπάρχουν φωτογραφίες της με τον Α. Τσίπρα, με τον Π. Ρήγα και τον Ν. Παππά. Ο κτηνώδης κυνισμός της και ο ασυγκράτητος ρεβανσισμός της έχουν ένα πολιτικό πρόσημο. Προφανώς όχι τυχαίο.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ σίγουρα δεν είναι τυχαία η αρθρογραφία του Θ. Καρτερού στην «Αυγή». Από τις 26 Νοεμβρίου 2019 ο «κύριος μαρούλια» άφησε την θέση του ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Α. Τσίπρα κι επέστρεψε ως αρθρογράφος στο κομματικό έντυπο των 1.000 φύλων με τους απλήρωτους εργαζομένους. Γράφοντας «a la Kart». Αλλά μονίμως από τον άμβωνα του μίσους και της εμπάθειας. Άλλωστε είναι απ’ αυτούς που δεν έχουν χωνέψει καμία από τις συνεχείς και μεγάλες ήττες της «αριστεράς». Πνευματώδης ων ξέρει και 5 κολλυβογράμματα. Μέχρι και τον Νίτσε ξέρει. Κι έγραψε παραφράζοντας, το πόνημα «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας».
ΟΣΗ ΧΟΛΗ είχε μέσα του την έβγαλε. Ό,τι του είχε απομείνει από εμπάθεια και μίσος τα άπλωσε σε πανέρι, όπως άπλωναν οι μετανάστες τα μαϊμού προϊόντα τους στα πεζοδρόμια της ΑΣΟΕΕ. Από το μένος του δεν ξέφυγε ούτε ο μετριοπαθής Α. Ξανθός, ο οποίος είχε τολμήσει να πει, ότι «κι εμείς έναν Τσιόδρα θα είχαμε σ’ αυτή τη θέση». Χωρίς ένα επιχείρημα, αλλά με περίσσεια εμπάθειας προσπαθεί να αποδομήσει τον Σ. Τσιόδρα, γιατί κατά τη γνώμη του ανθρώπου που προέτρεπε τον κόσμο να τρώει μαρούλια, όταν έγινε το Τσέρνομπιλ, ο καθηγητής δεν εκπροσωπεί «τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους παραπεταμένους, από το σύστημα, τους πρόσφυγες, τους Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους». Αλλά …είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Είναι δικός τους εκπρόσωπος. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί…»
ΛΙΓΕΣ ώρες νωρίτερα είχε γράψει και το εμφυλιοπολεμικό «μανιφέστο» του γιατί «μετά θα λογαριαστούμε». Πολλά μπορεί να γράψει κανείς για τον Θανάση, που ζητιανεύει λίγη προσοχή. Άλλωστε επί σειρά ετών ήταν το «μυαλό» στη δράση του Α. Τσίπρα. Άρα ο φθόνος του και η διχαστικότητα του έχουν αφήσει πάμπολλα δυσμορφικά αποτυπώματα.
ΕΝΑ ΟΜΩΣ θα ήθελα να τον ρωτήσω γράφοντας αυτά που έγραψε για τον Σ. Τσιόδρα. Και τον ρωτάω γιατί ξέρω ότι είναι καλά και ξεπέρασε την περιπέτεια του. Κι αφού του ευχηθώ από καρδιάς πάντα γερός και υγιής: Όταν πριν από μερικά χρόνια νοσηλεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο κι έκανε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, γιατί προσέφυγε σε γιατρούς «τύπου Τσιόδρα» και δεν δέχθηκε να τον κουράρουν γιατροί σύντροφοι του; Γιατί εμπιστεύτηκε τους «τύπου Τσιόδρα» και όχι τους κολλητούς του Π. Πολάκη, που του προσφέρθηκαν και του προτάθηκαν; Κι εκείνος-ευφυώς-εμπιστεύτηκε τους γιατρούς «τύπου Τσιόδρα» και ευτυχώς σώθηκε;


Θανάση, εκτός από εμπαθής είσαι υποκριτής και αγνώμων: Εμφυλιοπολεμικό άρθρο από τον συνεργάτη του Τσίπρα, Θ. Καρτερό

Δεν υπάρχουν σχόλια: