slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία των νησιωτών από Απάντηση του Υ.Π.ΠΟ. σε ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιούτην πανδημία και την εγκληματικότητα.

Σε ερώτηση της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού για θέματα προστασίας των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα απάντησε το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
Ελήφθησαν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες των νησιών και να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού Covid-19,με συνεχείς ελέγχους και ενημέρωση. Έχουν δε εφαρμοστεί ειδικές δράσεις αυτή τη περίοδο από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων βάση επιχειρησιακών σχεδίων για την αποτελεσματική αστυνόμευση απέναντι στην παραβατικότητα.
Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα.

Σας παραθέτουμε την απάντηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη στην ερώτηση της βουλευτού.

ΠΡΟΣ: ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 27-03-2020 με αριθμό 5223 ερώτηση της Βουλευτή Κυκλάδων κας Α. ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι δυνάμει της υπ' αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036 από 22-03-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β' - 986) αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ενώ η Ελληνική Αστυνομία ορίζεται ως μία εκ των αρμόδιων Αρχών για τη διασφάλιση της εφαρμογής της, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, και προς τον σκοπό της καθιέρωσης μιας ενιαίας διαδικασίας, το προσωπικό επιχειρεί σε ικανή απόσταση από τον ελεγχόμενο πολίτη (πεζό, οδηγό ή συνοδηγό οχήματος), τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας / υγιεινής και φέροντας υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου και γάντια, ενώ ελέγχει τα απαραίτητα έγγραφα μακροσκοπικά, αποφεύγοντας -κατά το μέγιστο δυνατό- οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.
Επιπροσθέτως, με την υπ' αριθ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 20009 από 20-03-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β' - 944) αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου του εν μέρει προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική Επικράτεια, προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19, ενώ με την υπ' αριθ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 24407 από 11-04-2020 όμοια (Φ.Ε.Κ. Β' - 1302) αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Στην κατεύθυνση αυτή, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός αστυνομικών ελέγχων, κατά τους οποίους εκδηλώθηκαν όλες οι, κατά περίπτωση, προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες. Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, σχετικά τυγχάνουν τα Δελτία Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας όπως αυτά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του (www.hellenicpolice.gr), αρχής γενομένης την 14-03 τ.ε..
Πέραν των προαναφερομένων, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της εφαρμοζόμενης Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν διαμορφώσει Ειδικά Επιχειρησιακά Σχέδια με σκοπό την πλέον αποτελεσματική αστυνόμευση σε όλες τις περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας και ιδίως, στα σημεία εκείνα όπου παρουσιάζεται εντονότερη παραβατικότητα. Όπου δε απαιτείται, αναβαθμίζεται το επίπεδο των λαμβανόμενων μέτρων, σε συνάρτηση με τις χρονικές και τοπικές απαιτήσεις και ανάγκες, οι οποίες διαρκώς αξιολογούνται και επανεκτιμώνται.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων -επανακαθορίζοντας και ιεραρχώντας τα τοπικά προβλήματα εγκληματικότητας- έχει ήδη επικαιροποιήσει για το τρέχον έτος τα ειδικά επιχειρησιακά της σχέδια, βάσει των οποίων οι αρμόδιες Υπηρεσίες της αναπτύσσουν εξειδικευμένες δράσεις (εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις) και διενεργούν στοχευμένους και συστηματικούς ελέγχους, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση, κατά τον πλέον ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, των όποιων τοπικών ζητημάτων αστυνομικής φύσης.
Πέραν των προεκτεθέντων, σημειώνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση των υφιστάμενων Υπηρεσιών της ανωτέρω Διεύθυνσης κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, ενώ για την κάλυψη αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, αυτό ενισχύθηκε, έως 30-04 τ.ε., με τρεις (3) αστυνομικούς υπαλλήλους. Υπενθυμίζεται δε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/2003 και 15 του π.δ/τος 211/2005, παρέχεται η δυνατότητα στο Διευθυντή της ανωτέρω Διεύθυνσης, να αποσπά το προσωπικό του μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α', ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.
Τέλος, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, σημειώνεται ότι με την υπ' αριθ. 8940/ 05-04-2020 (ΑΔΑ: 6ΙΜ246ΜΤΛΒ-ΩΥ7) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Μυκόνου, της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για το χρονικό διάστημα των δεκατεσσάρων (14) ημερών. Προς πληρέστερη δε ενημέρωσή σας, σχετική τυγχάνει η από 05-04 τ.ε. Ανακοίνωση - Ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Στις Τετ, 6 Μαΐ 2020 στις 3:11 μ.μ., ο/η naxios <naxios.blogspot.com@gmail.com> έγραψε:

Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com


---------- Forwarded message ---------
Από: Κατερινα Μονογυιού <katerinamonogiou@gmail.com>
Date: Τετ, 6 Μαΐ 2020 στις 10:49 π.μ.
Subject: Απάντηση του Υ.Π.ΠΟ. σε ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού
To: Κατερινα Μονογυιού <katerinamonogiou@gmail.com>


Κατερίνα Μονογυιού: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα.


Απάντησε το υπουργείο προστασίας του πολίτη σε ερώτηση της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού για θέματα προστασίας των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα.
Ελήφθησαν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες των νησιών και να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού Covid-19,με συνεχείς ελέγχους και ενημέρωση. Έχουν δε εφαρμοστεί ειδικές δράσεις αυτή τη περίοδο από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων βάση επιχειρησιακών σχεδίων για την αποτελεσματική αστυνόμευση απέναντι στην παραβατικότητα.
Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία των νησιωτών από την πανδημία και την εγκληματικότητα.

Σας παραθέτουμε την απάντηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη στην ερώτηση της βουλευτού.



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας
Email : katerinamonogiou@gmail.comΤηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461Μητροπόλεως 1, Σύνταγμαhttp://www.katerinamonogiou.gr









--
Δημήτρης Κ. Αρκουλής
Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΗΕΑ - Α.Μ.: 2750 και μέλος ΠΣΑΤ - Α.Μ.: 444
Τηλ.: 2284041684 - Κιν.: 6938073077
Τ.Θ.: 50013 Λεύκες 
Τ.Κ.: 84400 Πάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: