slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης καταγγέλει την κατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σύρου


Η Ένωσή μας, σε συνέχεια επανειλημμένων καταγγελιών τόσο του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, όσο και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την λειτουργία και την στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σύρου, τονίζει τα εξής :


1. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η πλήρης λειτουργία της εξαιρετικά σημαντικής για το νησί μας


συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.


2. Πέρα από τις προφανείς και μεγάλες ευθύνες των αρμοδίων (;). Αποτελεί μείζων ζήτημα, μια ειδική σχολική μονάδα (και μάλιστα για τόσο ευαίσθητες ηλικίες), να μην ......


διαθέτει μόνιμη στέγαση, ενώ, όπως καταγγέλλεται, οι πρόχειρες λύσεις που επιλέγονται δεν διαθέτουν κατάλληλη πρόσβαση και υποδομές (!!!). Επομένως προξενεί εύλογη εντύπωση η περσινή απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας της.


3. Με δεδομένη την πρακτική των τελευταίων ( μνημονιακών) χρόνων να κλείνουν σχολικές μονάδες με πρόσχημα τον μικρό αριθμό μαθητών, είναι λογικό να συνδεθεί η συγκεκριμένη αδιανόητη ολιγωρία για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με το εξαναγκασμό στην πράξη των οικογενειών με νήπια που χρήζουν ειδικής αγωγής, να στραφούν σε άλλες λύσεις (;).


Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης απαιτεί την άμεση εξεύρεση μόνιμης λύσης στέγασης του Ειδικού νηπιαγωγείου Σύρου. Οι πρόχειρες/προσωρινές λύσεις που υιοθετούνται, όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των νηπίων. Η κατάσταση αυτή οδηγεί πρακτικά σε αποκλεισμό όσων νηπίων έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής, από την, συνταγματικά κατοχυρωμένη, πρόσβασή τους στην Δημόσια Εκπαίδευση.


Το Ειδικό νηπιαγωγείο Σύρου πρέπει να λειτουργήσει με ασφαλείς & κατάλληλες κτηριακές υποδομές καθώς και εκπαιδευτικές συνθήκες που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των παιδιών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: