slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου ο δικός μας Γεώργιος Βακόνδιος


Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ανωνύμου Εταιρίας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ και αφού συγκροτήθηκε σε σώμα εξέλεξε τον οικονομολόγο και έμπειρο manager στη θέση του Εκτελεστικού Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και διαχειρίζεται το ιστορικό λιμάνι του Λαυρίου, όπου υπάρχουν δραστηριότητες ακτοπλοΐας, αλιείας, κρουαζιέρας, τουριστικών σκαφών καθώς και μεταφοράς φορτίων.
Μετά την εκλογή του ο Γιώργος Βακόνδιος δήλωσε:

Ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το λιμάνι του Λαυρίου όπως κάθε λιμάνι είναι πηγή ζωής και ανάπτυξης για την πόλη που το φιλοξενεί.
Ειδικότερα όμως το λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό asset της Ελληνικής Πολιτείας και έχει πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, ώστε να συμβάλλει στο μέτρο που του αναλογεί στην οικονομική ανάπτυξή της Ελλάδας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τους συνεργάτες του, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και το ΤΑΙΠΕΔ για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.
Δεσμεύομαι ότι μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους της Εταιρίας θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να επιτύχουμε και να ξεπεράσουμε τους στόχους της εταιρίας και των μετόχων της, καθώς και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Γνωρίζω ότι η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια, όχι μόνον λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του αντικειμένου της εταιρίας, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ανήκει στην πολιτεία και επομένως πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του λιμανιού προς όφελος της κοινωνίας.




Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε ο Συριανός βουλευτής Γιώργος Βακόνδιος, οικονομολόγος με πλούσιο βιογραφικό σαν στέλεχος πολλών εταιρειών και ως εκ τούτου εξαιρετικά έμπειρος.

Αναλυτικά το νέο διοικητικό συμβούλιο

Διευθύνων Σύμβουλος: Γεώργιος Βακόνδιος (Οικονομολόγος)
Πρόεδρος: Ιωάννα Κουλουβράκη
Μέλος: Ιωάννης Παρασκευής
Μέλος: Σταύρος Παπασταυρόπουλος
Μέλος: Ντανίκα Ελένη

Μέλη ως εκπρόσωποι τους στο ΔΣ της ΟΛΛ ΑΕ:

Σερέλης Χρήστος (εκπρόσωπος εργαζομένων)
Λεμονάκης Δημήτριος (εκπρόσωπος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς)
Ένα ακόμα μέλος (εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος)

Βιογραφικό του κου Βακόνδιου

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1956. Δημοτικό πήγε στο καθολικό σχολείο Άγιος Γεώργιος και κατόπιν στο δημοτικό της Ντελαγκράτσιας.Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και το Παρίσι. Σαν μαθητής, εργάσθηκε στα οικογενειακά θερμοκήπια και ως εποχιακός σερβιτόρος.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1974 και έως σήμερα, εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων.
Είναι αυτοδημιούργητος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει την τιμή να διευθύνει ως Γενικός Διευθυντής την ΓΝΩΜΗ + DRAFTFCB Α.Ε.Ε., την πιο ιστορική και υγιή εταιρία στον κλάδο της επικοινωνίας, της διαφήμισης και του marketing. Έχει συνεργασθεί με δεκάδες μεγάλες εταιρίες όπως την BLUE STAR FERRIES, την SUPERFAST FERRIES, την αρτοβιομηχανία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, την NINTENDO, την NIVEA, την COCA – COLA, την BRITISH AIRWAYS, την AIR FRANCE, την COLGATE- PALMOLIVE, την NESTLE, την CITIBANK, το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, τον ΟΤΕ, την ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Α.Ε., την SIEMENS, την BOSCH, την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, τη ΝΟΥΝΟΥ κλπ.
Είναι καθολικός, παντρεμένος με δύο παιδιά, κατοικεί στην Αθήνα και διατηρεί σπίτι στη Σύρο.
Είναι μέλος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
του ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ REVOIL Α.Ε. εισηγμένης στο ΧΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: