slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλίμα ανατροπής και στις Κυκλάδες “σαρώνει” ο Μανώλης Γλυνός


Με μία μεγάλη περιοδεία στις επιχειρήσεις και στην αγορά της Ερμούπολης, ολοκλήρωσε την τετραήμερη περιοδεία του στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός.

Ο κ. Γλυνός συνοδευόμενος από τους Συριανούς υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, Χριστιάννα Πάπιτση, Δημήτρη Γρυπάρη και Νίκο Αλμπανόπουλο, καθώς και από τον υποψήφιο από τη Ρόδο, Αντώνη Χατζιωάννου, επισκέφθηκαν καταστήματα του κέντρου της Ερμούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες, αλλά και με κατοίκους της Σύρου. Η αποδοχή στο πρόσωπο του Μανώλη Γλυνού ήταν καθολική, καθώς επιχειρηματίες και κάτοικοι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων “έδειξαν” ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» θα είναι η επόμενη περιφερειακή αρχή, που θα οδηγήσει όλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην νέα εποχή.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, έχοντας στους βασικούς άξονες του προγράμματός του τον πολιτισμό και την προαγωγή του, συναντήθηκε εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Σύρου.
Στην ευρεία αυτή συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ορχήστρας των Κυκλάδων, της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων, θεατρικοί Σύλλογοι όπως  ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων», ο οποίος καταγράφει πολλές επιτυχημένες δεκαετίες προσφοράς στον πολιτισμό του νησιού, ο Σύλλογος Γυναικών Σύρου, ο Σύλλογος Καμινίων, το Παραδοσιακό Εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης», η κ. Γεωργία Ματσούκα εκ  μέρους της Εν.Το.Πο. Σύρο ΚοινΣΕπ, κ.ά.
Οι εκπρόσωποι παρέθεσαν στον κ. Γλυνό τα πολιτιστικά πεπραγμένα των Συλλόγων τόσο στη Σύρο, όσο και στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι από τους σημαντικούς παράγοντες οι οποίοι χρήζουν την υποστήριξη τόσο της πολιτείας, όσο και του α’ και β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των Συριανών Συλλόγων διαβεβαίωσε ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα σταθεί στο πλευρό τους, τονίζοντας ότι με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, θα τεθεί επί τάπητος ένας  νέος σχεδιασμός προώθησης, προβολής και ανάπτυξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο κ. Μανώλης Γλυνός συναντήθηκε επίσης με τους εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ «Απάνω Μεριάς», όπου ενημερώθηκε για τους σκοπούς και το έργο της οργάνωσης, η οποία έχει ως στόχο την αειφόρο ανάπτυξη μίας πολύ σημαντικής περιοχής της Σύρου, η οποία βρίσκεται υπό το καθεστώς Natura, όπως επίσης και με ναυτιλιακούς πράκτορες, με τους οποίους ανέλυσε την προοπτική της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της Σύρου.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γλυνός συναντήθηκε επίσης με την υποψήφια δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Μαρία Καζαντζάκη.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου, ημέρα της μεγάλης εορτής της εκκλησίας μας, της Σταυροπροσκυνήσεως, συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στις οποίες χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄.
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναχώρησε για την Πάρο.

Από το Γραφείο Τύπου












Δεν υπάρχουν σχόλια: