slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Γιάννη Ντουνιαδάκη για τις καταστροφές σε Κάσο και Κάρπαθο

Δήλωση Γιάννη Ντουνιαδάκη υποψήφιου Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου για τις καταστροφές σε Κάρπαθο και Κάσο
«Θύματα» της κακοκαιρίας τώρα η Κάσος και η Κάρπαθος εξ αιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και ανεπαρκούς συντήρησης του οδικού δικτύου.
Η  κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν θα λύσει το πρόβλημα στην ουσία του, αν δεν αντικρουστεί η πολιτική που καταδικάζει τους κατοίκους των νησιών να είναι έρμαια των φυσικών φαινομένων.

Είναι πλέον διαπιστωμένο, με τραγικό τρόπο σε όλα τα νησιά και τη χώρα, ότι το  χάσμα ανάμεσα στα έργα που πρέπει και μπορούν αντικειμενικά να γίνουν και σε εκείνα που τελικά γίνονται από τις κυβερνήσεις και τη Τοπική Διοίκηση  μεγαλώνει, όσο η σχέση «κόστους-οφέλους» αποτελεί το βασικό κριτήριο της χρηματοδότησης αυτών των έργων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επανειλημμένα έχει αναδείξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής  από φυσικές καταστροφές. Επιμένουμε να κατευθύνονται οι χρηματοδοτήσεις σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, σε αντίθεση με τη προτεραιότητα που δίνεται -με τις ευλογίες της ΕΕ, κράτους και Τοπικής Διοίκησης- στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσει να δίνει αυτή τη μάχη μαζί με τους κατοίκους των νησιών, διεκδικώντας άμεσα να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών με εξασφάλιση επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης.
1/01/2019

          ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
              ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: