slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Βούλιαξε» η Σύρος το Πάσχα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ – Μιλάνε οι αριθμοί…



«Πνίγηκε» και φέτος η Σύρος από τους χιλιάδες τουρίστες-επισκέπτες που ήρθαν για τις διακοπές του Πάσχα προκειμένου να ζήσουν από κοντά τα μοναδικά δρώμενα που αναβιώνουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και την κάνουν ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.
Την προτίμηση των τουριστών για την περίοδο του Πάσχα, που φέτος ήρθε πολύ νωρίς, φαίνεται πως κέρδισε η «Αρχόντισσα» των Κυκλάδων, η Σύρος, καθώς χιλιάδες επισκέπτες την επέλεξαν ως προορισμό τους για να ζήσουν από κοντά τα μοναδικά έθιμα του τόπου.https://cyclades24.gr/2018/04/pasxa-syros-kinisi-kosmos/

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Σύρος παρουσιάζει αύξηση επισκεψιμότητας τουριστών για την περίοδο του Πάσχα, ενώ η μεγάλη ζήτηση δωματίων, οδήγησε κάποιους ιδιοκτήτες, περιφερειακών ξενοδοχείων, να λειτουργήσουν νωρίτερα τις ξενοδοχειακές μονάδες τους.

Έλληνες από κάθε σημείο της χώρας, έδωσαν φέτος το «αναστάσιμο» ραντεβού στη Σύρο. Παρακολούθησαν το βράδυ της Μ. Παρασκευής τις περιφορές των επιταφίων δημιουργώντας μία απίστευτη χριστιανική λαοθάλασσα πίσω από τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες των ενοριών, κρατώντας τον ίδιο βηματισμό και ζώντας με απόλυτη κατάνυξη το «Θείο Δράμα».

Οι στιγμές απαθανατίστηκαν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, στα drones, στις κάμερες και στις φωτογραφικές μηχανές και έφτασαν σε όλα τα μέρη της γης, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάνοντας την «Αρχόντισσα» των Κυκλάδων για ακόμη μία φορά γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα φετινά στατιστικά η Σύρος, έσπασε κάθε ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, αυξημένος κατά 500 επιβάτες σε σχέση με το 2017 ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, που βρέθηκαν στην Σύρο το Πάσχα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Cyclades24.gr.

Αναλυτικότερα, την Εβδομάδα του Πάσχα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ερμούπολης, 9.547 επιβάτες και 1.173 Οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017 αποβιβάστηκαν 9.036 επιβάτες και 1027 οχήματα

Σημαντικοί παράγοντες για την προσέλκυση των τουριστών ήταν η ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση μετά από αρκετά χρόνια, τα οικονομικά πακέτα που προσέφεραν αρκετοί ιδιοκτήτες καταλυμάτων του νησιού, η καλοκαιρία παρά τις αντίθετες προβλέψεις και η στοχευμένη τουριστική προβολή που απ΄ότι φαίνεται αποδίδει καρπούς.


Tα σημαντικά οφέλη της Σύρου
Μια σειρά από θετικές συγκυρίες λειτούργησαν προωθητικά για την Σύρο: διαφημίσεις, βίντεο, και φωτογραφίες μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετέφεραν εντυπωσιακές εικόνες της Σύρου παντού.

Έτσι, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία και τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, φέτος είδαμε στο νησί εικόνες που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια. Η Σύρος, βάσει στοιχείων, επιβεβαίωσε ότι δικαίως βρέθηκε στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το Πάσχα, ενώ αναμένονται αισιόδοξα και τα αποτελέσματα από πλευράς τουριστικής κίνησης και για το καλοκαίρι.


Μιλάνε οι αριθμοί…

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, αναφορικά με την τουριστική κίνηση των τελευταίων χρόνων, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και τα ποσοστά αύξησης του αριθμού των επιβατών, των Ι.Χ. για το 2018 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι επιχειρήσεις μπορούμε να πούμε ότι πήραν μια βαθιά τονωτική ανάσα καθώς η Σύρος κέρδισε το στοίχημα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι επισκέπτες θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: