slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυξήθηκε κατά 5% η κίνηση το Πάσχα στις Κυκλάδες. Οι παράγοντες που καθόρισαν το θετικό αποτέλεσμα


Αύξηση που κατέγραψε το 5% παρουσίασε η τουριστική κίνηση του Πάσχα στα νησιά των Κυκλάδων εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το γεγονός και μόνο ότι καταγράφηκε έστω και μικρή αύξηση της κίνησης στα νησιά του νομού, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και λίγοι ανέμεναν μια τέτοια εξέλιξη, μιας και το φετινό Πάσχα, ημερολογιακά ήταν νωρίτερα από.....
κάθε άλλη φορά.
Το ποσοστό της αύξησης υπολογίζεται με βάση επίσημων στοιχείων από την επιβατική κίνηση σε επίπεδο ακτοπλοϊκών δρομολογίων και αεροπορικών πτήσεων με προορισμό τις Κυκλάδες.
Οι βασικότεροι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο γι αυτή την θετική εξέλιξη ήταν αρκετοί. Καθοριστική αιτία αποτέλεσαν οι καλές καιρικές συνθήκες για τα δεδομένα τις εποχής. Οι αρχικές προβλέψεις για χειμερινό Πάσχα δεν επιβεβαιώθηκαν και ο καιρός κατά τις εορταστικές ημέρες ήταν καλός, δίνοντας το έναυσμα και το κίνητρο σε χιλιάδες επισκέπτες να επιλέξουν τις Κυκλάδες και τη νησιωτική Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι οποίες παρουσιάζονται ενισχυμένες από πέρυσι με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να έχει περισσότερες επιλογές για το ταξίδι του. Οι συγκοινωνίες, μάλιστα, αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες ενόψει θερινής περιόδου, γεγονός που αναμφισβήτητα θα λειτουργήσει προς όφελος των νησιών.
Ένας ακόμη παράγοντας, εξίσου σημαντικός, ήταν ο έγκαιρος προγραμματισμός και η στοχευμένη τουριστική προβολή των νησιών μέσα από προωθητικές και διαφημιστικές καμπάνιες και κυρίως με τη χρήση σύγχρονων διαδικτυακών μέσων.
Επίσης, αυτό το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά στην παραγωγή του θετικού αποτελέσματος ήταν η σωστή φιλοξενία, ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών, οι προσαρμοσμένες στα δεδομένα τις εποχής τιμές και η γενικότερη κατάλληλη προετοιμασία για την προσέλκυση επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: