slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος... μικρο εντάσεις για το νερό της γεώτρησης του Αι Λια

 Πως το είπε χθες το μεσημέρι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης; “οι χειρισμοί που έγιναν για το νερό δεν ήταν κακοί» και «σήμερα το πρωί τα βρήκαμε, αποδεχτήκαμε τους όρους που έθεσαν οι παραγωγοί και κάτοικοι, υπήρξε επικοινωνία του κου Νόκα με τον κο Καλαϊτζή και όλα καλώς…»https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/naxos-traymaties-sta-epeisodia-gia-nero-tis-geotrisis-toy-ai-lia
Είναι όμως έτσι; Γιατί στη πράξη είχαμε κάτι … μικρές διαφορές. Και για να εξηγούμαστε. Ο κος Μαργαρίτης θέλησε να αναφερθεί χθες στο θέμα του νερού και ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι «Ανοίξαμε τη γεώτρηση στο Προφήτη Αι Λια και προσπαθήσαμε να τη συνδέσουμε με το δίκτυο για να πάρουμε ένα μέρος του νερού. Σέβομαι τους ανθρώπους, τους κατοίκους της περιοχής και αντιλαμβάνομαι τους φόβους τους… Τις ανησυχίες τους. Από τη πρώτη στιγμή τους είπαμε ότι υπάρχει περίπτωση και με δεδομένο ότι ο Θεός αγαπάει τη Νάξο ότι υπάρχει περίπτωση να μην πάρουμε τελικά νερό. Δυστυχώς, όμως υπάρχουν κάποιοι που τους ξεσηκώνουν. Και το χειρότερο είναι ότι βρίσκονται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου…»

Και στη συνέχεια ανέφερε ότι πριν από λίγο (σ.σ. το μεσημέρι της Παρασκευής) υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης κο Νόκα και τον κο Καλαϊτζή (πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δαμαριώνα και εκ των εκπροσώπων των κατοίκων και παραγωγών) όπου βρέθηκε η χρυσή τομή. «έθεσαν κάποιους όρους, δεν έχουμε πρόβλημα να τους αποδεχτούμε και το πρόβλημα λύθηκε»

Παράπονο

Πώς λύθηκε; Εν αρχή να σημειώσουμε ότι ο κος Καλαϊτζής όταν πληροφορήθηκε τα περί επικοινωνίας και συμφωνίας με τον κο Νόκα απλά είπε «εγώ τον πήρα τηλέφωνο για να του παραπονεθώ ότι έχει πέσει θύμα πλάνης με αυτά τα παραμύθια που του έχουν πει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και παραμένουμε σ’ αυτά που υποστηρίζουμε»…

Και η συνέχεια; Σήμερα το πρωί και μέσα από μία έντονη φημολογία χθες το βράδυ ότι σχεδόν σε κάθε διασταύρωση ή οδού από την ορεινή Νάξο προς την πεδινή υπήρχαν ομάδες ΜΑΤ που θα εμπόδιζαν κλείσιμο δρόμων.

Όμως, οι παραγωγοί και οι κάτοικοι είχαν άλλα σχέδια… Λίγο πριν το μεσημέρι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που είχε δημιουργηθεί προς τον Προφήτη Αι Λια… Και έγινε το κακό.. .

Αγκαλίτσες

Και όταν βρέθηκαν οι δύο πλευρές απέναντι και πολύ κοντά είχαμε αντεγκλήσεις. Και …γαλλικά αλλά και … αγκαλίτσες. Ε όχι πολύ έντονες. Αλλά αρκετές ώστε δύο εκ των παραγωγών να τεθούν νοκ άουτ. Ο ένας μάλιστα έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου ενώ ο δεύτερος έχει εκδορά σε χέρι και ώμο, όμως επέλεξε να μείνει στο χώρο της διαμαρτυρίας…

Και οι συζητήσεις καλά κρατούν από τη στιγμή που το .. .μέτωπο έχει μεταφερθεί πιο κοντά στη γεώτρηση και με τις δυνάμεις καταστολής να ακολουθούν την τακτική της μη … εμπλοκής.

Και η συνέχεια; Καυτή αναμένεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια: