slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μετά την αποκάλυψη του Γιάννη Βρούτση : Στον «αέρα» ο νέος πρόεδρος του ΕΦΚΑ με τη ΝΔ να θέτει θέμα ηθικής τάξης -Η εταιρεία και η απευθείας ανάθεση

 Σκανδαλώδη διαδικασία και μείζον θέμα ηθικής τάξεως κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ για την επιλογή του Ευστάθιου Μαρίνου ως νέου προέδρου του ΕΦΚΑ.

Οπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι χθες μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Χθες με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ προχθές η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.
Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».
Βρούτσης: «Τα 20.000 δυο μέρες πριν τα πήρε ο συνέταιρος σας;»
Μαρίνος: «Δεν ξέρω, Δεν τα δίνω εγώ τα χρήματα»
Βρούτσης: «Τα δίνατε στον συνέταιρό σας τα λεφτά. Ήσασταν στην ίδια εταιρεία»
Χατζηδάκης: «Δεν θα πρέπει να επιμένατε στον διορισμό σας μετά από αυτό το θέμα ηθικής τάξεως»
Μαρίνος: «Δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως»
Λόγω των αποκαλύψεων που έκαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «ναι» μεν αλλά με ερωτηματικό. Οι κ.κ.Βαρεμένος Μπαλαούρας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Μπροστά στον κίνδυνο να μην εγκριθεί η κυβερνητική επιλογή ο πρόεδρος της Βουλής ανέβαλε την ψηφοφορία για αύριο το μεσημέρι εξαιτίας της απουσίας από την επιτροπή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευης Καρακώστα η οποία όμως νωρίτερα ήταν παρούσα στην επιτροπή και έφυγε.
Όμως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης ανέφερε ότι ο κ. Μαρίνος είχε αφήσει κακό όνομα και την περίοδο που ήταν συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής.
Ο κ. Μαρίνος είχε διατελέσει επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου τεχνικός σύμβουλος του γραμματέα της Βουλής και είχε στείλει στη δικαιοσύνη τρεις υπαλλήλους της Βουλής για διαγωνισμό προμήθειας υλικού όσον αφορά τις κάμερες στο γκαράζ της Βουλής για τον οποίο είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε γίνει σύννομα . Όμως και οι τρεις υπάλληλοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και αθωώθηκαν .
Στην ίδια επιτροπή τοποθετήθηκε και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων.
« Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα είχε επιταχύνει την απονομή των συντάξεων. Δυστυχώς παρατηρείται βραδύτητα η οποία παράγει σκληρό κοινωνικό πρόβλημα σε βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίοι είτε λαμβάνουν έναντι σύνταξης είτε δεν λαμβάνουν τη σύνταξη και τα εφάπαξ. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και θα ήθελα να υπάρξει ρητή κυβερνητική δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί η επιτάχυνση μέχρι το καλοκαίρι για τις εκκρεμούσες συντάξεις».


Πηγή: Στον «αέρα» ο νέος πρόεδρος του ΕΦΚΑ με τη ΝΔ να θέτει θέμα ηθικής τάξης -Η εταιρεία και η απευθείας ανάθεση | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: