slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν είμαστε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιστατικών»


«Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιστατικών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real 97,8 και την εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.
«Σίγουρα ήταν ακραίο καιρικό φαινόμενο, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας. Δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν μετά τη φωτιά στο βουνό το 2016, δεν έγινε κανένα έργο που θα μπορούσε να ανακόψει τα ορμητικά νερά. Αλλά ο κρατικός μηχανισμός δεν θα έπρεπε να ειδοποιήσει εγκαίρως τους κατοίκους της Μάνδρας για το ενδεχόμενο να πνιγούν από το χείμαρρο, να κλείσουν οι δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα οχήματα τους; Είναι φανερό ότι δεν υπήρξε ούτε ο ελάχιστος δυνατός συντονισμός», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης.


Επιπλέον, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι «δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν αυτός στην αντιπολίτευση και εμείς στην Κυβέρνηση, εάν είχε συντελεστεί μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία. Δεν θα κάνω τα ίδια, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

«Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης «έγινε χθες σύσκεψη στελεχών του Κόμματος με μια πενταμελή επιστημονική επιτροπή για να γίνει ένας απολογισμός και να υπάρξουν προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες για το μέλλον».

«Θέλω», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «να εκφράσω την οδύνη μου για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Πυροσβεστική, στις ‘Ενοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία και στο ΕΚΑΒ για την αυτοθυσία που επέδειξαν σε αυτήν τη μεγάλη κρίση».

«Προφανώς», συνέχισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, «και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, έχουν συμβεί ανάλογες καταστροφές και κατά το παρελθόν, αλλά όταν θέλεις να φέρεις κάτι το νέο στην πολιτική δεν μπορείς να κτίζεις το μέλλον με τη βάση του παρελθόντος, καθώς το παρελθόν είναι για να μας διδάσκει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: