slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέοι δασικοί χάρτες υπόλοιπου νησιών Κυκλάδων

 
Η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων γνωστοποιεί, ότι μετά τη λήξη των αντιρρήσεων επί του αναρτημένου Δασικού Χάρτη, που περιλαμβάνει τα νησιά Σύρο, Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, της δημοτικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Μυκόνου, θα ακολουθήσει η κατάρτιση και ανάρτηση του Δασικού Χάρτη για το υπόλοιπο των νησιών των Κυκλάδων.
Στις προδιαγραφές των νέων δασικών χαρτών υπάρχει η υποχρέωση απεικόνισης όλων των τελεσίδικων διοικητικών πράξεων που η Υπηρεσία μας έχει εκδώσει όπως πράξεις χαρακτηρισμού, πληροφοριακά έγγραφα έως 30-4-1981 που θεωρούνται τελεσίδικα, κηρύξεις αναδασωτέων εκτάσεων κ.λπ.
Επειδή, η σωστή απεικόνιση στους χάρτες παλιών πράξεων με τοπογραφικά διαγράμματα χωρίς γεωαναφορά στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87, απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια εκ μέρους των υπαλλήλων μας, εντός στενότατων χρονικών περιθωρίων, είναι αμφίβολο ότι θα συμπεριληφθούν όλες.

Για όλα τα ανωτέρω, καλούμε όσους πολίτες διαθέτουν τελεσίδικες διοικητικές πράξεις της υπηρεσίας μας και το επιθυμούν, να μας αποστείλουν εγκαίρως τις συντεταγμένες των κορυφών των ακινήτων τους στο σύστημα ΕΓΣΑ 87, προκειμένου να βοηθηθεί η υπηρεσία στην ορθή και έγκαιρη αποτύπωσή τους και να αποφευχθεί μελλοντική ταλαιπωρία τους, με την υποβολή αντιρρήσεων στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά του υπό ανάρτηση δασικού χάρτη.

Τέλος, οι πολίτες που διαθέτουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για αναγνωρισμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις, παρακαλούμε να τις προσκομίσουν προκειμένου να αποτυπωθούν με σωστό χαρακτηρισμό οι ιδιοκτησίες τους, στο Δασικό Χάρτη.
(πληροφορίες δίνονται στα τηλ.22810 85509,82281 )
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΑΣΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: