slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Το τελευταίο κάστρο"

 Όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι, επί 20 χρόνια η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου έκανε προβολές στο πνευματικό κέντρο της καθολικής μητρόπολης Νάξου. Πριν από 2 χρόνια περίπου μας ανακοινώθηκε από την καθολική εκκλησία ότι πρέπει να σταματήσουμε τις προβολές, επειδή ο συγκεκριμένος  χώρος πρέπει να προσφέρεται για την κατήχηση των
πιστών και γενικά για εκδηλώσεις που να ταιριάζουν με το σκοπό που έχουν τα συγκεκριμένα κέντρα. Βέβαια, εάν πληρώναμε ένα υπέρογκο ενοίκιο -για τα δεδομένα της λέσχης- νομίζω ότι θα ήμασταν ακόμη εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος… Έτσι ευχαριστήσαμε την εκκλησία και ιδιαίτερα τον παπά - Μανώλη που μας «ανέχτηκε αυτά τα 20 χρόνια».
 Αυτό το καλοκαίρι μου έκανε εντύπωση ότι στο πνευματικό κέντρο της καθολικής μητρόπολης θα έχουμε συναυλίες, μπουζούκια, τσαμπούνες, χορευτικά, προβολές ταινιών. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω πρόβλημα με τον επιχειρηματία που διοργανώνει αυτές τις εκδηλώσεις- ο χώρος είναι εξαιρετικός.
 Η ανησυχία μου είναι ότι διακρίνω μια αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την ευλογία της εκκλησίας. Επειδή, λοιπόν, ακούω για κάτι νησίδες μουσείων και βλέπω διάφορες αλλαγές εντός κάστρου, ελπίζω να μην πέσει « το τελευταίο κάστρο » ομορφιάς και αισθητικής- τολμώ να πω- που έχει μείνει σε αυτόν τον άτυχο τόπο.     

Στέλιος Κονιτόπουλος, πρόεδρος ΚΛΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: