slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου κατά Δημήτρη Λιανού για επιλεκτική προβολή επιχειρήσεων!

Για  δεύτερη φορά  η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου εξέφρασε την   έντονη διαμαρτυρία της προς τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής,  Δημήτρη Λιανό, για επιλεκτική  προβολή ξενοδοχειακής επιχείρησης  γεγονός  που  εμπίπτει  στα  περί αθέμιτου ανταγωνισμού  μέσω του λογαριασμού  του δήμου στο Facebook,


Χώρα Νάξου - αριθμό πρωτ. 2138 - 17/5/2017 Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, απέστειλε το έγγραφο με αριθμό πρωτ. 2133 - 10/4/2017 (ακολουθεί) προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ιδιαίτερη κοινοποίηση στο κ. Λιανό Δημήτρη, ως πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, το οποίο και πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο με το υπ. αρ. 6823- 11/4/2017. Καθώς έχει παρέλθει ένας και πλέον μήνας από την επιστολή μας, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου οφείλει να την κοινοποιήσει καθώς ουδέποτε δόθηκαν απαντήσεις περί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε αλλά και για το ότι μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο δημοσίευμα – διαφήμιση παραμένει στην επίσημη σελίδα του Δήμου Νάξου & ΜΚ. Ως Ε.Ξ.Ν επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας για την άμεση διαγραφή τόσο του διαφημιστικού μηνύματος της ξενοδοχειακής επιχειρήσεως όσο και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, που προβάλλονται στα πλαίσια της ίδιας διαφημιστικής πρακτικής. Ζητούμε επίσης την απόδοση ευθυνών προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον ανάλογη αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική, παράνομη και αθέμιτη διαφημιστική πρακτική, που θίγει τόσο τον επαγγελματικό μας κλάδο όσο και την αξιοπιστία και την απροσωποληψία, που πρέπει να επιδεικνύει ως Δημοτική αρχή. Το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου στέκεται αρωγός σε προσπάθειες για την καλύτερη τουριστική προβολή και παρουσίαση των καταλυμάτων τους μέσα από νομότυπες διαδικασίες χωρίς να λειτουργεί εις βάρος κανενός επαγγελματία.

Με εκτίμηση
 Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας Ταμίας Μέλος Βαγγέλης Κατσαράς Αλέξανδρος Φραντζέσκος Μανώλης Μπαρδάνης Γιάννης Πολυχρονάκος Στέλιος Βαθρακοκοίλης

Έγγραφο Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου - αριθμό πρωτ. 2133 - 10/4/2017
Αξιότιμε Κε Δημήτριε Λιανέ, αντιδήμαρχε τουρισμού και πρόεδρε της τουριστικής επιτροπής Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες αρκετών και εντόνων διαμαρτυριών από μέλη της Eνώσεώς μας λόγω της προβολής διαφημιστικού μηνύματος (βίντεο), κάποιας ναξιακής ξενοδοχειακής επιχειρήσεως, σε επίσημο δημόσιο χώρο του Δήμου στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook: https://web.facebook.com/naxosislandgreece?_rdr. Λόγω των προαναφερόμενων διαμαρτυριών αποφασίστηκε η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως για να συζητηθεί το προκύψαν θέμα και να αποφασισθούν όλες οι απαραίτητες δράσεις, που πρέπει να αναλάβει η Ένωση αφενός για την επίλυση του προβλήματος και αφετέρου για την αναζήτηση των σχετικών ευθυνών. Το Δ.Σ της Ενώσεως με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την διαφημιστική πρακτική, η οποία: 1ον Παραβιάζει την νομοθεσία περί διαφημίσεων και την νομοθεσία περί διαχειρίσεως των οικονομικών των Ο.Τ.Α. 2ον Αποτελεί παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας και Ηθικής των διοικητικών οργάνων καθώς και των Συνταγματικών αρχών της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και του δικαιώματός τους σε ισότητα των ευκαιριών. Κρίνεται αβάσιμος, ψευδής και παραπλανητικός οιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους των υπευθύνων της καταγγελλομένης πράξεως, περί της δήθεν δυνατότητας ελεύθερης φιλοξενίας στον προαναφερόμενο ιστοχώρο όλων των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς η καταγγελλόμενη διαφήμιση προϋποθέτει χρηματική δαπάνη για τη δημιουργία της και έτσι καθίσταται βέβαιη και αναμενόμενη η αδυναμία συμμετοχής σ΄ αυτήν όσων συναδέλφων μας αδυνατούν οικονομικά να την πραγματοποιήσουν. Καταπατάται επίσης με εμφατικό τρόπο, η αρχή της κοινής ωφέλειας και της διάθεσης της δημόσιας περιουσίας προς το δημόσιο συμφέρον! 3ον Η καταγγελλόμενη δραστηριότητα συνιστά αυταπόδεικτα πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού. 4ον Αποτελεί δράση εξωθεσμικής λειτουργίας, η οποία αποφασίσθηκε χωρίς να τηρηθεί οποιαδήποτε νόμιμη διοικητική διαδικασία.

Η Ένωσή μας, ως ο πλέον αρμόδιος και επίσημος τοπικός φορέας εκπροσώπησης ξενοδοχειακών μονάδων, δεν έλαβε ποτέ ενημέρωση με οιοδήποτε τρόπο, περί αυτής της διαφημιστικής πρακτικής. Επιπροσθέτως, η τουριστική επιτροπή του Δήμου δεν συνεκλήθη ποτέ για να συζητήσει τέτοιο θέμα και δεν υπάρχει καμία σχετική και νόμιμα δημοσιευμένη διοικητική πράξη ή απόφαση ή τουλάχιστον επίσημη ενημέρωση του κοινού. Εκ των θεσμικών παραλείψεων αποδεικνύεται και η απουσία οιασδήποτε καθορισμένης διαδικασίας και κριτηρίων συμμετοχής των επιχειρήσεων, των τεχνικών και εικαστικών προδιαγραφών των διαφημιστικών θεμάτων, των κριτηρίων επιλογής διαφημιστικής εταιρίας κ.λπ. 5ον Θεωρούμε παράνομη την μη οικονομική συμμετοχή (καταβολή αντιτίμου φιλοξενίας) της διαφημιζόμενης ξενοδοχειακής επιχειρήσεως. Εγείρονται επίσης απορίες σχετικά με τους λόγους προβολής της διαφημιστικής επιχειρήσεως και αν αυτή βασίζεται σε μία επίσημη και θεσμικά κατοχυρωμένη σχέση με το Δήμο. Ζητούμε την άμεση διαγραφή τόσο του διαφημιστικού μηνύματος της ξενοδοχειακής επιχειρήσεως όσο και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων , που προβάλλονται στα πλαίσια της ίδιας διαφημιστικής πρακτικής. Ζητούμε επίσης την απόδοση ευθυνών προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον ανάλογη αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική, παράνομη και αθέμιτη διαφημιστική πρακτική, που θίγει τόσο τον επαγγελματικό μας κλάδο όσο και την αξιοπιστία και την απροσωποληψία, που πρέπει να επιδεικνύει ως Δημοτική αρχή. Αναμένουμε την σύντομη γραπτή σας απάντηση επί των θεμάτων που αναφέρομε και σας γνωστοποιούμε την πρόθεση μας για περαιτέρω αντιδράσεις μας, αν δεν ενεργήσετε ως σας ζητάμε και ως προσδοκούμε, βάσει της μέχρι τώρα αποδοτικής συνεργασίας μας.
Με εκτίμηση
 Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Μαργαρίτης Ιωάννης Μπαρδάνης Εμμανουήλ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: