slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για το συγχωροχάρτι της Φώφης στον Αλέξη

Αναταράξεις προκαλεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η πορεία του κόμματος την επομένη των εκλογών όποτε αυτές γίνουν και οι συνεργασίες που θα έχει με τα άλλα κόμματα στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναταράξεις που οξύνονται από την διαφαινόμενη πρόθεση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά να μην συμπράξει σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά να μετάσχει σε κυβέρνηση μόνο με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι σε τρίδυμο όχι σε δίδυμο» δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δίνοντας συγχωροχάρτι στην ουσία στον ΣΥΡΙΖΑ αφού τον θεωρεί εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο.

Δήλωση που προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου του κόμματος Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας «εμείς όχι μόνο δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον θεωρούμε εθνικά επικίνδυνο όσο είναι κυβέρνηση».

Η δήλωση της κα. Γεννηματά στο «Πρώτο Θέμα» που άνοιξε τον ασκό των αντιδράσεων είναι ξεκάθαρη: «Δεν πρόκειται να συναινέσω σε δύο πράγματα: Πρώτον να παραμείνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας και, δεύτερον, να δώσουμε κοινοβουλευτική στήριξη για να κάνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης». Στην παρατήρηση ότι μπορεί να χρεωθεί η ίδια την ακυβερνησία και την προσφυγή σε νέες εκλογές και μάλιστα με απλή αναλογική είναι πάλι ξεκάθαρη:

«Και γιατί θα πρέπει να το χρεωθούμε εμείς. Να συμφωνήσουν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική. Εμάς μας συμφέρει, τη χώρα ίσως δεν συμφέρει. Δεν μπορούμε να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Ας το κάνουν και οι άλλοι. Αν συμφωνήσουν, τότε ναι, θα μπούμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε σε δίδυμο όχι».

Η κα Γεννηματά φαίνεται από τις δηλώσεις της να έχει αφήσει πίσω την σύμπραξη με το Ποτάμι και την Ώρα αποφάσεων. Για το Ποτάμι λέει ότι, "είχε την ευκαιρία του πέρσι το καλοκαίρι και την έχασε". Για τους πέντε της Ώρας Αποφάσεων ότι "είναι καλό ο καθένας να έχει συναίσθηση του μεγέθους του και της ευθύνης του. Ως άτομα είναι ευπρόσδεκτοι στη ΔΗΣΥ, όχι ως κόμμα".
http://www.liberal.gr/arthro/116472/politiki/2017/anataraxeis-sto-pasok-gia-to-sugchorocharti-tis-fofis-ston-alexi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: